YATAK ARZI DURDURULSUN

Alanya Turistik İşletmeciler Derneği (ALTİD) Başkanı Burhan Şili bu sene zor bir kışın kendilerini beklediğini söyledi.

YATAK ARZI DURDURULSUN

Alanya Turistik İşletmeciler Derneği (ALTİD) Başkanı Burhan Şili bu sene zor bir kışın kendilerini beklediğini söyledi.

15 Kasım 2016 Salı 22:20
YATAK ARZI  DURDURULSUN
 Güvenlik ve terör konusunun çözülmesi ve imaj anlamında bu sorunların çözüldüğü anlamında kamuoyuna verilecek mesajların oldukça önem taşıdığını ifade eden Şili, bir dönem için yatak arzının durdurulması gerektiğini de sözlerine ekledi.

Burhan Şili 2016 yılının oldukça kötü geçen bir yıl olduğunu ifade ederken, kış sezonunu ve 2017 yılı için düşüncelerini turizm yazarı Halil Öncü'ye değerlendirdi:

-15 Temmuz itibarı ile tekrar toparlanmaya başlayan ivme özellikle Avrupa pazarında geriye döndü!
" Bu sene zor bir kış geçireceğiz, görünen o. Çünkü ne yazık ki 15 Temmuz itibarı ile tekrar toparlanmaya başlayan ivme özellikle Avrupa pazarında geriye döndü. Hareket devam etti ama ivme kazanmış süreç ne yazık ki sekteye uğradı. Kış dönemi ile alakalı olarak da şu anda açık olan tesislerimiz ile yaptığımız görüşmelerle de doluluklar anlamında bir önceki senenin çok çok gerisindeyiz. Önümüzdeki dönemde de bu durumun toparlanması için özellikle Ortadoğu'da yaşanan sıkıntıların ve güneydoğu'daki sıkıntıların çözülmesi ve imaj anlamında bu sorunların çözüldüğü anlamında kamuoyuna vereceğimiz mesajlar da oldukça önem taşıyor. 2016 yılı özellikle Alanya üzerinde Antalya'da olduğu gibi sıkıntılı geçirdik. Ama Alanya'nın sıkıntıları biraz daha fazlaydı. Çünkü diğer bölgelerin yüzdeler anlamında yaptıkları indirimler ortalama fiyatlar ile doğru orantılı değerlendirildiğinde Alanya burada daha çok ekonomik tatil imkanları sunduğundan daha büyük bir sıkıntı yaşadı. Bunun toparlanacağı inancını da taşıyoruz"

-Şu anda talebin üzerinde ciddi bir arz söz konusu!
Her geçen yıl yatak kapasitesi sayısının artmasını da değerlendiren Alanya Turistik İşletmeciler Derneği (ALTİD) Başkanı Burhan Şili, belirli bir dönem yatak arzının durdurulması gerektiğini söyledi. Şili, " Bu konuyu sadece Alanya üzerinde değil Antalya'nın tüm sahil bandında değerlendirmek lazım. Şu anda talebin üzerinde ciddi bir arz söz konusu. Bu sene ve daha önceki senelerde ve son iki üç yıldır yaşadığımız sıkıntıların temelinde bu yatıyor. Arz talep dengesini oluşturmadığınız sürece gelir anlamında ve dolayısıyla karlılık anlamında sıkıntıya düşmeniz de kaçınılmaz. Bu anlamda bir dönem ki bunu çok sık dile getiriyoruz biz. Belirli bir dönem yatak arzının durdurulması gerekiyor. Bunu da hem özel sektör olarak öncelikle bizlerin idrak etmesi lazım hem de bakanlık olarak yapılacak planlamalarda yatak arzını ele almamız ve durdurmamız gerekiyor" dedi.

-Tanıtım anlamında Antalya ve Alanya son derce iyi tanınan bir destinasyon, ancak....
Tanıtım anlamında kaynak pazarların tamamında Antalya ve Alanya'nın son derce iyi tanınan bir destinasyon olduğuna da dikkat çeken Burhan Şili, " Ancak son dönem terörle ilgili yaşanan sıkıntılar dünya genelinde ve Türkiye üzerindeki güvenlik konusundaki kaygılar talebin azalmasına neden olmuş durumda. Bu anlamda bizim terörle ve güvenlikle alakalı imajımızı tekrar toparlama anlamında çok ciddi çaba göstermemiz gerekiyor. Bunu hem tur operatörleri, hem kaynak pazarların kamuoylarında dolayısı ile bunları medya ve basın kuruluşları ayakları ile yada bugün son derece moda olan blogerler ile halletmemiz gerekiyor. Bunun için de biz sektör olarak elimizden gelen çabayı gösteriyoruz. Hem buraya bahsetmiş olduğum bu ünlü blogerleri davet ederek birebir görüşüp bölgemizi gezdirmek hem de basın medya kuruluşlarının temsilcilerini davet etmeyi düşünüyoruz. Hükümetimizin de bu konuda çalışmalarının mevcut olduğunu biliyoruz" diye konuştu.


Son Güncelleme: 15.11.2016 22:21
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner81