Yaşlılar Haftasında Ulu Çınarlar Bir Araya Geldiler

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

18-24 Mart Yaşlılar haftası nedeniyle Akyazı’ya emeği geçmiş ulu çınarlar Kenan Sofuoğlu parkta kahvaltıda bir araya geldi.

Akyazı protokolü ve Akyazı’nın Ulu çınarları kahvaltı programında bir araya geldi. kahvaltının ardından Hüseyin Yazıcı’nın sunumuyla selamlama konuşması ve slayt gösterileri yapıldı. İlk olarak selamlama konuşmasını yapan Akyazı Toplum Sağlığı Merkezi Müdürü Dr. Gülşah Yılmaz “Yaşlılarımızın en büyük ihtiyacı ilgi, şefkat ve sevgidir. Yaşlıları daima saygıyla ve sevgiyle kucaklamak, toplumun her ferdinin en önemli görevlerinden birisidir “ dedi.
Akyazı’nın ulu çınarlarıyla bir arada olmaktan mutlu olduğunu ifade eden Hasan Akcan  “Sizlerle bir arada olmaktan çok mutluyum. 58 yaşına geldik kendimi yaşlı hissederken Yaşar abi, Bülent abi, Çetin abi, Suat abiyi görünce kendimi delikanlı hissettim. Akyazı’ya emeği geçmiş sizlerle bir arada olmak onur verici. “ dedi.
Huzur Evi ve “ Evimde Sağlıkla Mutluyum “ Projesini hayata geçireceğiz
Akyazı’da yaşlılar için yapılan projeleri hayata geçireceklerini belirten Kaymakam Ömer Kalaylı,  “ Yaşlı ulu çınarlarımıza Belediye Başkanımızın organizasyonuyla bir araya geldik. Hepimiz bir gün yaşlılık evresinden geçeceğiz. Kendimizi onların yerine koymamız lazım. Onlarla empati yaparsak, onların sıkıntı ve dertlerini daha iyi anlamış oluruz. Belediyemiz ile birlikte yaşlılar ile ilgili projeleri hayata geçireceğiz. Yalnız başına yaşayan, kendi ihtiyaçlarını karşılamayan “ evimde sağlıkla mutluyum “ projesi hayata geçireceğiz. Proje bakanlıktan geçti. Yakında hizmet alım ihalesiyle bu hizmeti gerçekleştireceğiz. Yine şekilde belediye başkanımızla beraber Huzur evi kurulmasına yönelik talebimiz oldu. Takip ediyoruz. Yaşlılar bizim göz bebeğimiz onlara ne yapsak azdır. “ dedi.
20 Yaşında da ihtiyar gördüm ben
Son olarak konuşan Akyazı’nın ulu çınarlarından Emekli Öğretmen Suat Boztepe “ Beni içinizde tanımayan yoktur. Demin bana serzenişte bulunan Belediye Başkanı Hasan Akcan’ın da öğretmeniyim. Dr. Yaşar Yılmaz’ın da öğretmeniyim. Biz yaşlandık ama ihtiyarlamayacağız. 20 yaşında da ihtiyarlar gördüm ben. Bizim amacımız yaşlanıp ihtiyarlamadan hizmetlere devam etmek “ dedi.
Selamlama konuşmaların ardından Yeni cami imamı Metin Kolay tarafından tüm yaşlılarımız için dua edildi.
Yapılan programa Akyazı Kaymakamı Ömer Kalaylı, Belediye Başkanı Hasan Akcan, Akyazı Jandarma Komutanı Mustafa Hekimoğlu, Akyazı Askerlik Şube Başkanı Çağatay Ergü, Akyazı İlçe Emniyet Müdürü vekili baş komiser İshak Göz, Akyazı İlçe Milli Eğitim Müdürü Recep Özdemir, Akyazı Toplum Sağlığı Merkezi Müdürü Dr. Gülşah Yılmaz, Akyazı Muhtarlar Derneği Başkanı Bekir Durmuş, oda başkanları, sivil toplum kuruluşları temsilcileri, ve muhtarlar katıldı.
Program sonunda katılımcılara karanfil dağıtıldı.
Yaşlılar Haftasında Ulu Çınarlar Bir Araya Geldiler

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir