Yaşlı Yahudi adamı Los Angeles’ta feci şekilde dövdüler

ABD-Los Angeles ana caddelerinin birinde takkesi ile sinagogdaki sabah duasından dönen yaşlı Yahudi adam, gündüz vakti feci şekilde dövüldü.

Dünya
25 Mayıs 2017 Perşembe

ABC News haber sitesine göre, pazartesi günü meydana gelen olayda Rav Perkovsk adlı yaşlı adama saldıranların yakalanması  için polis çevrede  tedbir aldı. 

Polis olayın nefret suçu olup olmadığı konusunda soruşturmasını sürdürürken ABC News sitesine konuşan çevre sakinleri, Rav Perkovsk’in sırf Yahudi olduğu için hedef alındığından emin olduklarını belirtti. 

Olay güvenlik kameraları tarafından da kayda alındı. Kamera görüntülerine göre, ultra Ortodoks dini kıyafetleri ile sokakta yürüyen Perkovsk’a yaklaşan bir adam onu itiyor, ardından kameraya yansıyan ikinci saldırgan onu yumruklamaya başlıyor. Saldırganların yaşlı adam yere düştükten sonra halen yumruk atmaya devam etmeleri de dikkat çekiyor. 

Kamera görüntülerinde, saldırganların sessiz ve  dikkatlice etrafa bakarak olay yerini terk etmeleri ve yaşlı adamın acı içinde yerde kıvranması da açıkça görülüyor.

Başka bir kamerada da saldırganların kaçarken elleriyle zafer işareti yapmış oldukları görülüyor.  Los Angeles Polis Departmanı olay ile ilgili yaptığı açıklamada, suç oranının az olduğu semtte yaşanan saldırının kesinlikle bir soygun gibi gözükmediği belirtildi.