131019098
20 Nisan 2024, Cumartesi

YAŞLI KADINI YAĞMALAYANLAR TUTUKLANDI

18 Ekim 2019, Cuma 06:04

     


Aliağa’nın Yeni Şakran Mahallesi’nde 85 yaşındaki Sevim E.’nin evine girerek 3 bin TL para, bir adet cep telefonu ve 17 Bin TL değerinde ziynet eşyası çalarak silahlı yağma yaptıkları tespit edilen 2 kişi tutuklandı.

Aliağa’nın Yeni Şakran Mahallesi’nde yalnız ikamet eden 85 yaşında, kendisini savunamayacak durumda olan Sevim E.’ye ait eve 20 Eylül tarihinde gündüz saatlerinde giren şüpheli şahıs, yüzüne kar maskesi takarak Sevim E.’nin ellerini koli bandı ve havlu parçaları ile bağladı. Yaşlı kadını bıçakla tehdit ederek etkisiz hale getiren şahıs daha sonra 3 bin TL para, bir adet cep telefonu ve 17 bin TL değerinde ziynet eşyasını çalarak evi terk etti.

Geniş çaplı soruşturma yürütüldü

Meydana gelen silahlı yağma olayı sonrasında yaklaşık bir ay boyunca geniş çaplı soruşturma yürütüldü. Söz konusu eve yakın konumda bulunan güvenlik ve mobese kamera kayıtları, 5 adet cep telefonuna ait baz sinyal bilgileri, plaka tanıma sistemlerinden geçen 3 bin araç incelemeye alındı. Cep telefonlarının baz sinyal bilgileri ile plaka tanıma sistemlerinden geçen araçlar yer ve zaman açısından karşılaştırıldı. Yapılan karşılaştırma sonucunda; suçta kullanılan araç, telefon ve şüpheliler belirlendi.

Şüpheliler İstanbul’da yakalandı

Olayın İstanbul’un Küçükçekmece ilçesinde ikamet eden Kadir E., Murat Y. ve Mustafa K. tarafından gerçekleştirildiği, şüphelilerden Kadir E.’nin daha önce çok sayıda suç kaydının olduğu belirlendi. Aliağa İlçe Jandarma Komutanlığı’nda görev yapan ve olay soruşturmasını yürüten personel, şüphelilerin yakalanması için İstanbul’a görevlendirildi. Şüphelilerden Murat Y. ve Mustafa K., 15 Ekim tarihinde akşam saatlerinde İstanbul’un Küçükçekmece ilçesinde yakalandı. Diğer şüpheli Kadir E.’nin cep telefonunu kapatarak evinden yarım saat önce ayrıldığı, nereye gittiğinin bilinmediği tespit edildi. Şüphelilerden Murat Y. ve Mustafa K. yakalanarak Aliağa’ya getirildi.

Komşusu da gözaltına alındı

Yapılan sorgu sonucunda; Sevim E.’nin karşı komşusu Ramazan G.’nin de olay şüphelisi durumunda olduğu anlaşılması üzerine yakalanarak gözaltına alındı. Aliağa Cumhuriyet Başsavcılığına sevk edilen şüphelilerden Murat Y. ve Mustafa K. çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı, Ramazan G. ise adli kontrol şartı ile serbest bırakıldı.

(VOLKAN GÜNDÜZ) 







 
Son Eklenen Haberler