Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkanı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
GündemManşet

Yaşlı bakım ve temizliği projesi 

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

Keskin Kaymakamı Muammer Köken’in talimatıyla Keskin Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfının hazırladığı “Yaşlı Bakım ve Temizliği Projesi” başladı.

 

BÖYLE BİR PROJE YAPTIK

S.Y.D. Vakfı Müdürü Şenel Gökay,  “İlçemizde ikamet eden yoksulluk içinde bulunan, yardıma ve bakıma muhtaç, kimsesi olmayan, yakınlarının bakmadığı, huzur evlerinde kalmak istemeyen yaşlı vatandaşlarımızın kendi evlerinde, sosyal çevrelerinden ayrılmadan evde bakım hizmetlerinin gerçekleştirmek için böyle bir proje yaptık” dedi.

 

ÖNEMLİ HİZMET SAĞLANIYOR

Gökay, “Bu projeyle Ev temizliği, kişisel temizlik, çamaşırların yıkanması, kuaför hizmetleri, gerektiğinde kişilerin ihtiyacına göre yemek yapılması, ikamet edilen evde ihtiyaca göre boya-badana yapılması, sosyal aktiviteler düzenleyerek motivasyon sağlanması gibi hizmetlerin verilecek.”

 

KADERLERİNE TERK EDEMEYİZ

Kaymakam Köken ise; ” İlçemizdeki eli öpülesi yaşlı vatandaşların maalesef yalnız bırakıldığını görmekteyiz. Sosyal devlet olma gereği bu vatandaşlarımızı kaderlerine terk edemeyiz. Yaşlılarımızın maddi ihtiyaçları giderilmekte fakat temizlik konusunda eksik kalmaktadırlar. İlerleyen yaşları ve kronik hastalıkları nedeniyle günlük temizlik işlerini yapamamaktadırlar. Bu projeyle ilçemiz merkez ve köylerinde yaşayan 71 vatandaşımızın hem evlerine gidilip temizliğini yapmış hem de manevi olarak destek vermiş olacağız “dedi.

 

Haber71.Net Editor

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
0 0 votes
Haber Değerlendirme
Subscribe
Bildir

guest
0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
Başa dön tuşu
0
Would love your thoughts, please comment.x