Ünal Özbay
Ünal Özbay

Yaşlanmak size yaramıyor

Köşe Yazısını Dinle

Magazin dünyasının ünlü isimlerinin zaman zaman yaptıkları çarpıcı açıklamaların, şok çıkışların belli ve anlaşılabilir sebepleri vardır.

Kişi yorumcuysa ya yakında yeni şarkısı çıkacaktır, oyuncuysa da ya dizisi, ya filmi dolasıyla reklamını yapması gereken yeni bir projesi vardır.

Dikkat edin bu duruma en iyi iki örnek Şahan Gökbakar ve Cem Yılmaz‘dır. Türkiye’nin en ünlü iki komedyeni yeni filmleri çıkacağı zaman çok sık görünmeye ve haber olmaya başlarlar. Seyirciye izletmek istedikleri yeni projeleri yoksa da tıpkı şu sıralar olduğu gibi ortadan kayboluverirler.

Şimdi magazin dünyasında işin matematiği böyleyken, bugün 85 yaşındaki sanatçı Alpay’ın Zeki Müren‘e dair açıklamalarına herhangi bir anlam vermek mümkün olmadığı gibi anlaşılması bile güç. Alpay‘ın Zeki Müren‘e dair söyledikleri aynen şöyle; “On kulağım olsa biriyle Zeki Müren dinlemem. Zeki Müren abartılı üslubu ve Türkçe’siyle Türk Sanat Müziği’ni katletmiştir. Ölçüsüz tavırlarıyla Türkiye’de kötü örnek olmuştur. Kendi kendisini Sanat Güneşi’ ilan etti. Herkes ‘Ne hokkabazlık yapacak?’ diye programa giderdi. Çok alkış alanları kovdururdu.”

Konuya girmeden önce 80 yaşındaki Özdemir Erdoğan‘ın kısa zaman önce yine Zeki Müren‘e dair söylediklerini de aynen aktarayım; “Zeki Müren ilk defa 1950’de piyasaya çıkmıştır ve o Türkiyenin ilk rol modelidir. İnsanlarımız onu küçük erkek çocuklarıyla birlikte televizyonda seyretti. Ve onu izleyen erkek çocuklar travmalar yaşadı. Kötü bir rol modeldi. Sonradan bir sürü Zeki Mürenin taklitçileri çıktı. İnsanlar ona özendi. Ben bir insanın eşcinsel olmasından rahatsız olmam ama eğer bu, toplum önünde örnek olacak şekilde kullanılıyorsa zararlıdır.”

Önce şunu hatırlatmakta fayda görüyorum; Zeki Müren yaşamını 1996 yılında yitirdi.

Yine hem Alpay hem de Özdemir Erdoğan‘ın Türkiye’nin çok önemli iki usta sanatçısı olduğunun altını çizip, önlerinde her daim saygıyla eğilmek gerektiğine inanıyorum.

Fakat bu açıklamalarının başta sona doğru olduğunu kabul etsek bile iki güzide sanatçımıza en küçük bir katkı sağlayacağını sanmıyorum. Aksine hayatlarının önemli bir bölümünü sanata adamış ve sırf bu sebeple saygı duyulmayı şöphesiz hak eden Alpay ve Özdemir Erdoğan, bu sözlerle ne yazık kisaygınlıklarını eksiltiyorlar.

Keşke doğru bildiğiniz en net konularda bile konuşmak yerine sessiz kalmayı başarabilseniz, çünkü öyel görünüyor ki ne yazık ki yaşlanmak size pek yaramıyor

ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

BUGÜN EN ÇOK OKUNANLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X