MENÜ

Yasin'in oyun aklı kazandırdı

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Derbiyi üçe bölecek olsak ikisinde Galatasaray maçı hak edecek oyunu oynadı. Ama o, Bilic’in Oğuzhan’ı oyuna sürüp Atiba’yı sağ beke atarak 46 ile 70 arasında kurduğu baskı Hamza hocanın sezon boyunca yaptığı doğruları götürecek kadar tehlikeliydi.

Galatasaray’ın balansı Yasin’in oynadığı tarafa kayıyor sürekli. Sezonun ortasına kadar sıradan bir Galatasaraylı oyuncuyken gösterdiği değişim ve gelişimin taçlandığı maçtı dün geceki. Atiba-Kerim’li sağ kanada geçişin Telles-Sneijder’e kurduğu baskıya karşılık vermek için Galatasaraylılar topu hep Opare’nin tarafına atmaya çalıştılarsa da yetersiz atletizm bakiyesi yüzünden başaramadılar.
Beşiktaş’ın baskıyı iyice artırdığı ve 5 net pozisyon ürettiği 15 dakikanın sonunda Yasin, Hamza hocaya Sneijder ile Telles’i göstererek ısrarla sola geçmek istediğini söyledi. Oyunu en iyi sahada oyuncu görür ve yorumlar. Bu yer değişimi ile baskı kırıldı ve doğru kontratak oyununa zemin hazırlandı.

Galatasaray kendi standartlarının çok altında bir tempo ile oynamanın faturasını az kalsın yanlış kontratak oyunuyla ödüyordu. Hamit’in Beşiktaş’ın duran top organizasyonunda kaptığı topla Sneijder’ı bulmak yerine 70 metre dripling yapma bencilliğinin izahını soyunma odasında nasıl yaptığını merak ediyorum doğrusu.

Bilic ne zaman cesur olacak?

Bilic’in başlangıç kadrosu içinde türlü önlemler barındırıyor. Hoca belki de önümüzdeki hafta Türkiye serüvenine son verecek. Ama arkasından derbi kazanamayan antrenör diye anılacak. Kazansa Şampiyonlar Ligi ön elemesini zorlayacakken merkezde Necip-Atiba-Tolgay ile kalabalık kalma düşüncesi ve Opare’nin sol bek tercihi Beşiktaş’a kaybettirdi. Opare kötü oynayabilir, defalarca da oynadı. Sanırım artık onunla ilgili soru şu olmalı: Neden üzerinde Beşiktaş forması var.

YORUM YAZ