Yasemin Yalçın, “Emlakçıyı Beklerken” adlı Tiyatro Oyunuyla AÇÜ Sahnesinde

2020-01-27 08:16:57

Yasemin Yalçın, “Emlakçıyı Beklerken” adlı Tiyatro Oyunuyla AÇÜ Sahnesinde

 Artvin Çoruh Üniversitesi’nde  Yasemin Yalçın tiyatrosunun ‘Emlakçıyı Beklerken’ adlı tiyatro oyunu, Nihat Gökyiğit Kongre ve Kültür Merkezi 15 Temmuz Milli İrade Salonunda sahnelendi. Hava muhalefetine rağmen tiyatro severlerin yoğun ilgi gösterdiği oyunda oyuncuların sahne performansı beğeni topladı.

İzleyiciyle aralık ayında buluşan  iki perdelik komedi oyununda Yasemin Yalçın, eşi İlyas İlbey, Cenk Tunalı, Ziya Kürküt, Kahraman Sivri, Melek Şahin, Sertaç Akkaya ve Ecmel İs’le rol alacak. Yasemin Yalçın’ın kızı Eylül Ateşler de annesiyle birlikte sahneye çıkıyor.

Oyunun konusu ev kiraya verilsin diye emlakçıya bırakılan bir anahtar ve o anahtarı eline geçiren dünyanın en düzenbaz emlakçısı Ferruh Yapar. Hazır boş ve kurulu evi bulunca çapkınlık yapmaya karar veren Ferruh’un eve bir konsomatris çağırması ile başlayan olaylar zincirine bunaklığı ve manyaklığıyla nam salmış komşu Kamuran Bey ile başarısız, özenti bir pop şarkıcısı olmaya çalışan Taner ve olayların tam ortasında kendini bulan masum günahsız ama mağdur Latif dahil olur. Tüm bunlar yetmiyor gibi eve çağırılan konsomatris Leman’ı ve Ferruh’u vurmaya gelen Tophaneli Jilet Hasan ile eve kocasını basmaya gelen Ferruh’un eşi Ayten bir de olaylara kafadan giren bir de polis yer alınca işler iyice karışıyor.

 2 saat ve 2 perde boyunca Türk işi Fars oyununda oyuncular sahnedeki performanslarıyla izleyicileri kahkahaya boğdu.


Serhad Artvin Gazetesi © 2012 Tüm Hakları Saklıdır.
İnönü Caddesi. Karahan İşhanı No:16/A - ARTVİN -- Tel :0(466) 212 11 29 - Faks: 0(466) 212 38 84 - E-Posta: osengun{at}hotmail.com