131019098
29 Mart 2024, Cuma

YASAK SÜRESİNCE AÇIK OLACAK İŞLETMELER

21 Mayıs 2020, Perşembe 06:37

     


Ramazan Bayramı’nda Koronavirüsle mücadele önlemleri kapsamında 81 ilde dört günlük sokağa çıkma yasağı uygulanacak. Sokağa çıkma yasağı süresince açık olacak işletmeleri sizler için derledik.

Ramazan Bayramı süresince uygulanacak sokağa çıkma yasağı kapsamında İçişleri Bakanlığı yasak sürecinde açık olacak işletmelerin bildirildiği bir genelge yayınladı. Genelge kapsamında yasak öncesinde ve yasak süresinde açık olacak işletmeler belirtildi. Sokağa çıkma kısıtlaması öncesinde 21 Mayıs Perşembe ve 22 Mayıs Cuma günü market, bakkal, manav, kasap ve kuruyemişçiler saat 23.00’a kadar faaliyetlerine devam edecek. Kısıtlamanın olduğu 23 Mayıs Cumartesi günü market, bakkal, manav, kasap ve kuruyemişçiler 10.00-17.00 saatleri arasında faaliyet gösterebilecek. Vatandaşlar 65 yaş ve üzeri ile 20 yaş ve altında bulunanlar hariç olmak üzere zorunlu ihtiyaçlarının karşılanması ile sınırlı olmak ve araç kullanmamak şartıyla engelli vatandaşlar hariç ikametlerine en yakın market, bakkal, manav, kasap ve kuruyemişçilere gidip gelebilecek. Aynı saatler arasında market, bakkal, manav, kasap ve kuruyemişçiler evlere/adrese servis şeklinde de satış yapabilecekler. Bununla birlikte 24 Mayıs Pazar gününden 26 Mayıs Salı gününe kadar market, bakkal, manav, kasap ve kuruyemişçiler ile online satış yapan işletmeler kapalı olacak.

Sadece tatlı ve unlu mamul satışı yapılacak

23 Mayıs Cumartesi, 24 Mayıs Pazar, 25 Mayıs Pazartesi ve 26 Mayıs Salı günleri ekmek üretiminin yapıldığı fırın ve unlu mamul ruhsatlı iş yerleri ile bu iş yerlerinin sadece ekmek satan bayileri, ayrıca tatlı üretiminin yapılıp satıldığı iş yerleri açık olacak. Bu iş yerlerinde sadece ekmek, unlu mamul ve tatlı satışı yapılabilecek. 23 Mayıs Cumartesi gününden 26 Mayıs Salı gününe kadar vatandaşların dışarı çıkamadığı saatlerde tatlı satışı yapan iş yerleri sadece adrese servis şeklinde satış yapabilecek. Ramazan Bayramı münasebetiyle, sokağa çıkma kısıtlamasının olduğu 23 Mayıs Cumartesi gününden 26 Mayıs Salı gününe kadar, sadece evlere paket servis şeklinde hizmet sunmak üzere lokanta ve restoran tarzı işyerleri, ilaç, tıbbi cihaz, tıbbi maske ve dezenfektan üretimi, nakliyesi ve satışına ilişkin faaliyetleri yürüten iş yerleri, kamu ve özel sağlık kurum ve kuruluşları, eczaneler, veteriner klinikleri ve hayvan hastaneleri açık olacak. Ayrıca zorunlu kamu hizmetlerinin sürdürülmesi için gerekli kamu kurum ve kuruluşları ile işletmeler açık olacak. Açık olan yerler kapsamında Valilikler/Kaymakamlıklar tarafından yerleşim merkezleri için her 50.000 nüfusa bir adet ve il sınırları içinden geçen şehirlerarası karayolu ve varsa otoyol üzerinde her 50 km için bir adet olmak üzere belirlenecek sayıda akaryakıt istasyonu ve lastik tamircisi gibi yerler dahil edildi. Bu madde kapsamında açık olacak akaryakıt istasyonları ile lastik tamircileri kura yöntemi ile belirlenecek ve nöbetçi akaryakıt istasyonlarının marketleri açık olacak.

(ESİN ÇETİN) 







 
Son Eklenen Haberler