YAŞADIĞI OLAYDAN ETKİLENEN ESNAF GENÇLERE SAHİP ÇIKIYOR

ÖZEL HABER (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 22.06.2017 - 12:56, Güncelleme: 22.06.2017 - 12:56
 

YAŞADIĞI OLAYDAN ETKİLENEN ESNAF GENÇLERE SAHİP ÇIKIYOR

Özellikle toplumdan ve aileleri tarafından dışlanan gençlere iş verenTurgutlu esnafı Erol Şahin, bu gençleri topluma kazandırıyor. Geçmiş yıllarda yaşadığı bir olaydan etkilenen Şahin, bu yüzden işe alımlarda böyle gençleri tercih ediyor.
HABER CANER KILIÇ Geçmiş yıllarda yanında çalıştırdığı, ailevi sorunları olan bir gencin askerdeyken intihar etmesinden sonra derinden etkilenen Turgutlu esnafı Erol Şahin, özellikle toplumdan dışlanan ve aileleri tarafından ilgisiz bırakılan gençlere, kendi iş yerinde istihdam sağlıyor ve gençleri topluma kazandırıyor. İntihar eden gencin ölüm haberini aldıktan sonra iş yerinin kapılarını böyle gençlere açan Şahin, işe aldığı gençlere moral motivasyon kaynağı oluyor. ‘GENÇLERİMİZE SAHİP ÇIKIN’ Topluma seslenerek ‘gençlerimize sahip çıkın’ çağrısı yapan esnaf Şahin, yaşadığı hikayeyi gazetemize şöyle anlattı; “ Sinoplu’yum. 20.05.1978 tarihinde doğdum. Evli ve iki çocuk babasıyım. 5 yıldır Turgutlu’da ticaret yaparak halka hizmet veriyoruz. Ben bu hayatta gençleri çok severdim. Hep özendiğim ve hayalini kurduğum gençler olmuştur. Ötelenmiş, dışlanmış savurup başka tarafa atılmış gençleri çok görüyoruz. Ben de elimden geldiğince bu gençlere sahip çıkıyorum. Çünkü hayalleri en derinde olan kişiler onlardır. Tutunacak bir dal bulunca hayatı, dünyayı güzelleştirecek onlardır. İşyerlerimde bile çalıştırdığım arkadaşların çoğu böyle gençlerdir.” “SAHİPSİZ BIRAKILMIŞLIKLARI ONU ÖLDÜRDÜ” “Benim bu konuda acı bir olayım da oldu.” diyerek konuşmalarını sürdüren ve duygulanan esnaf Erol Şahin, “Etkisi bende hiç bitmeyen bir olay. Yıllar önce çevresinden, ailesinden sürekli ötelenen ve dışlanan bir genç tanımıştım. Benim yanımda çalışıyordu. Benim iki tane oğlum var. Onu da üçüncü oğlum olarak gördüm, yetiştirdim. İşinde iyice ustalaştı. Onun da kendince hayalleri vardı. Askerden dönüşte ona bir işyeri kuracaktık ve ben de onunla birlikte yürüyüp destek olacaktım. Askere gönderdim. Tabi askerde de ailevi bunalımları devam etti. Ailevi sorunları, ötelenmişlikleri, baskıları, kimsesizliği üzerinde yine hissetmeye başladı. Hayallerine ulaşamadan intihar etti ve hayatını kaybetti. Ölüm haberini ben gece saat 5’te aldım. O an dünyam gerçekten yıkıldı. Resmen o haberi aldığım esnada saçlarım ağardı. Onun tabutunu beklerken herkese sitemim oldu. ‘Kimsenin bu çocuğun tabutunu taşımasını istemiyorum. Sağlığında sahip çıkmadığınız bu gencecik insanın ölümünde üzülmeniz inandırıcı değil. Bu tabutu tek başıma sırtlarım ve tek başıma gömerim. Sizin yaptıklarınız da sizin yanınıza hiçbir zaman kar kalmaz.’ dedim. O günden beri içimde hala bir acı bir yangın var. Ölen bir genç değil, hayallerdi aslında. Ve kendisini öldüren aslında o değildi. Hayalleriyle birlikte sorunları, dışlanmışlıkları, sahipsiz bırakılmışlıkları onu öldürdü. Benim onun üzerinde kurduğum hayaller vardı. Onun hayalleri vardı. Ne ben, ne de o gerçekleştiremedi o hayalleri.Ben herkese sesleniyorum; gençlerimize sahip çıkalım. Tek istediğim bu.”  
Özellikle toplumdan ve aileleri tarafından dışlanan gençlere iş verenTurgutlu esnafı Erol Şahin, bu gençleri topluma kazandırıyor. Geçmiş yıllarda yaşadığı bir olaydan etkilenen Şahin, bu yüzden işe alımlarda böyle gençleri tercih ediyor.
HABER
CANER KILIÇ

Geçmiş yıllarda yanında çalıştırdığı, ailevi sorunları olan bir gencin askerdeyken intihar etmesinden sonra derinden etkilenen Turgutlu esnafı Erol Şahin, özellikle toplumdan dışlanan ve aileleri tarafından ilgisiz bırakılan gençlere, kendi iş yerinde istihdam sağlıyor ve gençleri topluma kazandırıyor. İntihar eden gencin ölüm haberini aldıktan sonra iş yerinin kapılarını böyle gençlere açan Şahin, işe aldığı gençlere moral motivasyon kaynağı oluyor.



‘GENÇLERİMİZE SAHİP ÇIKIN’
Topluma seslenerek ‘gençlerimize sahip çıkın’ çağrısı yapan esnaf Şahin, yaşadığı hikayeyi gazetemize şöyle anlattı; “ Sinoplu’yum. 20.05.1978 tarihinde doğdum. Evli ve iki çocuk babasıyım. 5 yıldır Turgutlu’da ticaret yaparak halka hizmet veriyoruz. Ben bu hayatta gençleri çok severdim. Hep özendiğim ve hayalini kurduğum gençler olmuştur. Ötelenmiş, dışlanmış savurup başka tarafa atılmış gençleri çok görüyoruz. Ben de elimden geldiğince bu gençlere sahip çıkıyorum. Çünkü hayalleri en derinde olan kişiler onlardır. Tutunacak bir dal bulunca hayatı, dünyayı güzelleştirecek onlardır. İşyerlerimde bile çalıştırdığım arkadaşların çoğu böyle gençlerdir.”



“SAHİPSİZ BIRAKILMIŞLIKLARI ONU ÖLDÜRDÜ”
“Benim bu konuda acı bir olayım da oldu.” diyerek konuşmalarını sürdüren ve duygulanan esnaf Erol Şahin, “Etkisi bende hiç bitmeyen bir olay. Yıllar önce çevresinden, ailesinden sürekli ötelenen ve dışlanan bir genç tanımıştım. Benim yanımda çalışıyordu. Benim iki tane oğlum var. Onu da üçüncü oğlum olarak gördüm, yetiştirdim. İşinde iyice ustalaştı. Onun da kendince hayalleri vardı. Askerden dönüşte ona bir işyeri kuracaktık ve ben de onunla birlikte yürüyüp destek olacaktım. Askere gönderdim. Tabi askerde de ailevi bunalımları devam etti. Ailevi sorunları, ötelenmişlikleri, baskıları, kimsesizliği üzerinde yine hissetmeye başladı. Hayallerine ulaşamadan intihar etti ve hayatını kaybetti. Ölüm haberini ben gece saat 5’te aldım. O an dünyam gerçekten yıkıldı. Resmen o haberi aldığım esnada saçlarım ağardı. Onun tabutunu beklerken herkese sitemim oldu. ‘Kimsenin bu çocuğun tabutunu taşımasını istemiyorum. Sağlığında sahip çıkmadığınız bu gencecik insanın ölümünde üzülmeniz inandırıcı değil. Bu tabutu tek başıma sırtlarım ve tek başıma gömerim. Sizin yaptıklarınız da sizin yanınıza hiçbir zaman kar kalmaz.’ dedim. O günden beri içimde hala bir acı bir yangın var. Ölen bir genç değil, hayallerdi aslında. Ve kendisini öldüren aslında o değildi. Hayalleriyle birlikte sorunları, dışlanmışlıkları, sahipsiz bırakılmışlıkları onu öldürdü. Benim onun üzerinde kurduğum hayaller vardı. Onun hayalleri vardı. Ne ben, ne de o gerçekleştiremedi o hayalleri.Ben herkese sesleniyorum; gençlerimize sahip çıkalım. Tek istediğim bu.”
 
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve manisadenge.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.