SON DAKİKA

Yasa hazır! Hayvanlar sokağa terk edilemeyecek

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın talimatını verdiği “Hayvan Hakları Kanun Teklifi“nde artık sona gelindi. Kanun teklifine göre sokağa hayvan terk edilemeyecek, evcil hayvanlara çip takılacak.
25 Şubat 2021, Perşembe - 11:14
AK Parti’nin üzerinde çalıştığı "Hayvan Hakları Kanun Teklifi" için son toplantı, 15 Mart 2021’de yapılacak. Edinilen bilgiye göre; AK Parti Genel Merkezindeki toplantıya Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli ile Adalet Bakanı Abdulhamit Gül de katıldı. Toplantıda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a Hayvan Hakları Kanun Teklifi sunumu yapıldı. Teklifi onaylayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Kanun teklifine ilişkin çalışmalar en kısa sürede nihayetlendirilsin” talimatı verdi.

BELEDİYELER DE DEVREDE
Türkiye gazetesinin haberine göre işkence ve öldürme suçunda sadece Tarım Bakanlığı değil, sokak hayvanlarının bakımında mecburiyeü getirilecek olan belediyelerin de devreye girmesi planlanıyor. AK Parti kurmaylarının, sivil toplum kuruluşlarıyla (STK) bir defa daha bir araya gelmesi bekleniyor. Teklifin, 15 Mart’taki toplantının ardından Meclis’e getirilmesi hedefleniyor.

EŞYA DEĞİL "CAN”LI
Teklifle artık hayvanlar ‘eşya’ olmaktan kurtulup ‘canlı’ gibi korunacak. Evdeki hayvanlara çip takılacak, hayvanları sokağa bırakanlara da 2 bin TL’ye kadar ceza verilecek. Hayvanlardan sahipleri sorumlu olacak. Kanun’a ‘hayvanların cinsel istismarı’ şeklinde eklenecek madde yeniden düzenlenecek. Evcil hayvanlar, petshop’larda sergilenmeyecek, satılmayacak. Düzenleme, sadece resmî üretim çiftliklerinde satışa izin verecek.

İŞKENCE İHBAR HATTI
Hayvanlara işkence edenler için Tarım ve Orman Bakanlığı bünyesinde kurulacak merkeze ihbarda bulunulabilecek. İhbarlarla ilgili savcılığa suç duyurusu yapılacak.
Konya Namaz Vakitleri
İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı
Diğer Haberler