Şehit Kaymakam Safitürk’ün hayalini, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun himayesinde, Trabzon Valiliği, Trabzon Büyükşehir Belediyesi, Ortahisar Belediyesi ve Trabzonspor’un katkılarıyla gerçekleştirilecek. Şehit Kaymakam Muhammet Fatih Safitürk, bu hayalini şehit düşmeden önce, başkanlığını İbrahim Aydın’ın yaptığı Mardin Kızıltepe Trabzonspor Taraftar Derneği’nin  ziyaretinde anı defterine yazdı. 

Safitürk’ün yazdığı bu yazıyı dernek başkanı Aydın Trabzon’a iletti. Bu yazıdan yola çıkılarak Mardin’in çeşitli bölgelerinden 150 çocuk bugün Trabzon’a getirilecek. Çocuklar 3 gün boyunca hem Trabzon’un tarihi yerlerini gezecek, mavi tur gezisi yapacak. Çocuklar daha sonra Trabzonspor ile Gençlerbirliği arasında Akyazı Medical Park Arena’da oynanacak maçı stadyumda izleyecek. Bu ziyarete Şehit Kaymakam Muhammet Fatih Safitürk’ün eşi, 4 yaşında ki oğlu ve babası da katılacak. 

“Trabzon Olarak Bu Projeyi Gerçekleştireceğiz”

Hayata geçirilen projenin tanıtımı Trabzon Gazeteciler Cemiyeti’nde düzenlenen basın toplantısı ile yapıldı.  

Trabzon Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Yusuf Turgut ve Trabzon Gazeteciler Cemiyeti Kadın Komisyonu Başkanı İpek Cansel Şahin’in de katılımı ile gerçekleşen basın toplantısında Proje sorumlusu, Trabzon Büyükşehir Belediyesi  Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı personeli ve Gazeteci Ahmet Külekçi  proje ile ilgili bilgi verdi. Külekçi projeden onur duyduklarına vurgu yaparak; “10 Kasım 2016 tarihinde Mardin’in Derik İlçesi’nde görev yaparken hain bir terör saldırısı sonucu şehit düşen Muhammet Fatih Safitürk Kaymakamımızın anısına, onun hayali gerçekleştirmek için başlattığımız proje bugün başlıyor.  

Bu proje onun bir hayaliydi. Orada ki çocukları Trabzon’a getirip bir Trabzonspor maçı izletmek hem de burada ki kardeşliği dostluğu pekiştirmek istiyorduk. 

Mardin Trabzonsporlular Derneği Başkanımız bize bu yazıyı gönderdikten sonra dolayısıyla bu şehrin bir evladı olarak ben ne yapabilirim diye düşündüm. Bunu İçişleri Bakanımıza sunduk. Yarım kalmış hayali gerçekleştirmek istiyoruz dedik. Bu konuda desteğinizi istiyoruz dedik. Bu konuda deste oldu yardımcı oldu. Trabzon Valimizin başkanlığında komisyon oluşturduk. Çalışmalara başladık. Proje hayata geçiyor. 

Bu projemize Şehit Kaymakamımızın eşi, oğlu ve babası da katılacak. Bu bizim çok değerli ve anlamlı olacak. Onlarda bizi yalnız bırakmayacak. Amacımız şehit kaymakamımızın bir hayali vardı. Bu hayali gerçekleştirmek için yola çıktık. İnşallah en güzel şekilde Trabzon halkına düşen bu çalışmayı başaracağız. 150 kişilik kafile Trabzon gelecek. 

Trabzonspor- Gençlerbirliği seremonisinde Mardinli çocuklar yer alacak. Bunların arasında da Şehit Kaymakamımızın oğlu da olacak. Bu çok duygulandığımız çok onur duyduğumuz proje. İnşallah en güzel şekilde yerine getireceğiz. Bu projenin ikinci aşamasında da bizden Mardin’e bir ziyaret olacak” diye konuştu.

Sonay ÇALUK
 
Editör: TE Bilisim