Görüş Bildir
Haberler
Yarım Asırlık Ödüllü Proje Hayata Geçiyor: Beyazıt Meydanı Yeniden Düzenlenecek

etiket Yarım Asırlık Ödüllü Proje Hayata Geçiyor: Beyazıt Meydanı Yeniden Düzenlenecek

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, İstanbul'un simge mekanlarından Beyazıt Meydanı’nda incelemelerde bulundu. İmamoğlu, meydanın uzun zamandır ihmal edildiğini belirtti, yapılacak düzenlemeye ilişkin bilgi verdi. Meydanın Türkiye’nin en ünlü mimarlarından Turgut Cansever’in 1960’lı yıllarda gerçekleştirilen yarışmada kazandığı proje temel alınarak düzenleneceğini ifade eden İmamoğlu, çalışmaların 6 ayda bitirilmesi talimatını verdi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, çalışma arkadaşlarıyla birlikte dün Beyazıt Meydanı'na gitti, yapılan çalışmaları yerinde gözlemledi. Meydana Saraçhane’deki İBB Başkanlık binasından yürüyerek giden İmamoğlu, yol boyunca vatandaşlardan yoğun ilgi gördü, bol bol hatıra fotoğrafı çektirdi.

"Ben de mağdurum"

"Ben de mağdurum"

Bir vatandaş, yıllardır atıl halde bırakılan meydanın bu durumundan dolayı mağdur olduklarını söyledi. İmamoğlu da vatandaşa, “Ben de mağdurum. Rahatsız edici” karşılığını verdi. 

Tarihi meydanın çok uzun zamandır bu durumda olduğunun vurgulayan İmamoğlu, yardımcılarına meydandaki düzenlemelerin en geç 6 ay içinde bitirilmesi talimatını verdi. İmamoğlu, “Bu şehre ve insanlarına bu zulüm çektirilir mi? Çok yazık. Beyazıt Camii'nin arkası, İstanbul Üniversitesi'nin önü. Meydanın alt tarafı… Şöyle bir bakın. Şuraya kafalarına göre bir çadır kurmuşlar. Bir masa kurun. Birkaç uzman davet edin. Düşünsel kısmını hızlıca geçin. ‘Burası 6 ayda biter' deyin bana” dedi.

"Amacımız bölgeyi turizme kazandırmak"

"Amacımız bölgeyi turizme kazandırmak"
İçeriğin Devamı Aşağıda

Türkiye'nin en ünlü mimarlarından Turgut Cansever'in 1960'lı yıllarda meydan düzenlemesi için gerçekleştirilen yarışmada kazandığı projesini arkadaşlarıyla incelediklerini belirten İmamoğlu, “Bu yarışma paralelinde burayı hızlıca bitirebilme imkanına sahibiz. Arkadaşlarımdan teknik çalışmayı sonlandırmalarını istedim. Yarışmayı kazanan merhum Turgut Bey'in kızı ile görüşecekler. Amacımız, burayı, çok değerli danışman hocalarımızın da katkılarıyla kısa zamanda bitirip, bölgeyi hızlıca turizme kazandırmak' diye konuştu.

"Yürümeden bir şehrin belediye başkanı olunmaz"

"Yürümeden bir şehrin belediye başkanı olunmaz"

İmamoğlu, gazetecilerin, “Bu bayramı fırsat bilerek dolaştınız. Meydanları özellikle. Genel olarak gördüğünüz tablo nasıl?” sorusuna ise şu yanıtı verdi: 

“Üzücü yani. Aksaray, Yenikapı, belediyenin bile yakın çevresi. Belediye başkanı yürüyecek. Yürümeden bir şehrin belediye başkanı olamazsın. Yürüyeceğim, sorunu yerinde göreceğim. Benim arkadaşlarım da yürüyecekler. Hep beraber, sorunları yerinde tespit edeceğiz. Anlık çözümler bulacağız. Bir kısmına sağlıklı, orta ve uzun vadeli çözümler bulacağız. İşi yerinde denetleyeceğiz.'

İmamoğlu ayrıca, Bakırköy, Bağcılar, Esenler ve Üsküdar'da da meydan ve çevre düzenlemesi yapılacağını kaydetti.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
464
196
18
8
8
4
2
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
denemecelersss

Oh be sonunda halkla iç içe olan bir siyasetçi. Allah yolunu açık etsin.

Eda Çakır

inşallah beton yığını olmaz da bol yeşillikli ağaçlı olur💚

Nazlı Sevim

iki sene olacak Bağcılardayim. meydan diye birsey var, full beton dokmusler. etrafi kapalı. ucube gibi, zevksiz bir yer. yolu desen yol değil.gerci burayi gu... Devamını Gör