GENEL KURUL’DAN GEÇERSE BAĞLAR

(Yargıtay 16. Ceza Dairesi’nin ‘Sempatizan olmak örgüt üyeliği suçlaması için yeterli değildir’ yönündeki kararı) “Ben bu kararı eleştiriyorum. Örgütle mücadelenin devam ettiği bu süreçte Yargıtay 16. Ceza Dairesi’nin kararının doğru olmadığını düşünüyorum. Normal bir vatandaş dini duygularla, FETÖ’cüleri tam anlamıyla tanımadığı için sohbetlerine gitmiş. Bu kişiler bizim için tek başına FETÖ üyesi değil. Ama örneğin terörist elebaşının talimatı sonrası Banka Asya’ya para yatıranlar terör örgütü üyesidir. Bu karar Yargıtay Ceza Genel Kurulu’ndan geçene kadar biz şu anda aynı kriterlerle devam ediyoruz. Yargıtay Ceza Genel Kurulu’ndan geçer, o zaman hepimizi bağlar. Ama şu aşamada biz katılmıyoruz. Ben umudumu koruyorum. Değişmesi gerektiğini düşünüyorum. Bizi etkilemez. FETÖ ile mücadeleye kararlı bir şekilde devam edeceğiz.

BANK ASYA ANA KRİTERİMİZ

(FETÖ soruşturmalarında uygulanan 17/25 kriteri ile ilgili) 17/25 FETÖ için toptan kriter olmamalı. Örgütün yönetici takımını alalım; adam himmet toplamış, örgüt adına toplantılar düzenlemiş, sohbetleri o organize etmiş. Bu kişi 17/25’ten önce de sonra da sorumludur. Ama vatandaş bu örgütün gerçek yüzünü görünce araya perdeyi çekmiş. Yönetici takımı bilerek ve isteyerek örgütün içinde kalmış ve örgütün eylemlerini organize etmiş. Kesinlikle yanlış anlaşılmasın. 17/25 örgütle ilgili genel bir milat değildir. Bizim bahsettiğimiz normal vatandaş, örgütte yöneticilik yapmış olanlar değil. Bank Asya bizim ana kriterimiz. 17/25’ten önce kredi çekmiş, taksit yatırmış kişiler değil. Örgüt başının talimatıyla hesap artışı yapanlar bizim için ciddi şüpheli. Fakat 17/25’ten önce bu kavgalardan önce, adam konut kredisi çekmiş, daire almış. 17/25’ten sonra da taksitlerini ödemeye devam ediyor. Bir şey demiyoruz. Ne yapsın adam.

KRİPTO FETÖCÜLER GECİKTİRDİ

2014 Ocak ayını düşünün. Cumhurbaşkanımız, Başbakan, hükümet, bakanlar ve herkes televizyonlarda bunları anlatıyor. Diyeceksiniz ki niye banka hemen kapatılmadı. Yüzlerce, binlerce kripto FETÖ’cü oralardayken, kararlar alınamadı. Bu nedenle gecikti. Samanyolu TV’nin Türksat’tan çıkarılma kararı çok önceden alınmasına rağmen, gereği yapılamadı. Her yerde kripto FETÖ’cü olduğu için, devlet adımlarını hızlı atamadı. Bizim borçlar hukukunda bir tabir vardır. Orta zekalı, iyi niyetli dürüst objektif üçüncü kişi özelliklerini taşıyorsanız bunu görürsünüz hemen. Bir sağlık probleminiz yoksa, bunu görmeniz lazım.”

HABER: MESUT HASAN BENLİ / HÜRRİYET