Görüş Bildir
Haberler
Yargıtay, SGK'nın Hastalara Ait Kişisel Bilgileri Para Karşılığı Sattığını Onayladı

etiket Yargıtay, SGK'nın Hastalara Ait Kişisel Bilgileri Para Karşılığı Sattığını Onayladı

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel'in gündeme getirdiği 'SGK’nın kişisel bilgileri sattığı' iddası üzerine açılan dava sonuçlandı. Yargıtay'ında onayladığı mahkeme kararıyla Sosyal Güvenlik Kurumu’nun hastaların mahrem ve kişisel bilgilerini 21. Dönem ANAP Milletvekili Burhan İsen’e ait Datamed isimli şirkete sattığı tescillendi.

CHP'li Özel, bir televizyon programında SGK'nın İsen'e ait şirkete kişisel bilgileri 65 bin lira karşılığında sattığını iddia etmişti.

CHP'li Özel, bir televizyon programında SGK'nın İsen'e ait şirkete kişisel bilgileri 65 bin lira karşılığında sattığını iddia etmişti.

Sözcü gazetesinden Başak Kaya'nın haberine göre, bunun üzerine İsen, Özgür Özel aleyhine 50 bin liralık tazminat davası açtı.  Özel, avukatı aracılığıyla Sosyal Güvenlik Kurumu’na ilişkin Sayıştay Denetim Raporunu ve SGK’nın 2013 yılı faaliyet raporunu mahkemeye sundu.

Ankara 11. Asliye Hukuk Mahkemesi'nde görülen davada karar Özel lehine çıkınca, İsen itiraz ederek davayı Yargıtay'a götürdü.

Özel'in iddiası üst mahkeme tarafından da onaylanmış oldu

Özel'in iddiası üst mahkeme tarafından da onaylanmış oldu

Yargıtay 4. Hukuk Dairesi de mahkemenin verdiği kararını onadı. Mahkeme ve Yargıtay'a sunulan SGK ile ilgili Sayıştay raporu da, Özel'in iddiasını doğruladı. 

Yargıtay'ın kararında “Dosyadaki yazılara, kararın dayandığı kanıtlarla yasaya uygun gerektirici nedenlere, özellikle delillerin değerlendirilmesinde bir isabetsizlik görülmemesine göre, yerinde bulunmayan bütün temyiz itirazlarının reddiyle usul ve yasaya uygun olan hükmün onanmasına karar verildi” denildi.

Böylece Yargıtay kararıyla, Sosyal Güvenlik Kurumu’nun hastaların mahrem ve kişisel bilgilerini 21. Dönem ANAP Milletvekili İsen’e ait Datamed isimli şirkete 65 bin liraya sattığı tescillendi.

Özgür Özel: "İktidarın kişisel bilgileri satışa çıkardığı tescillendi"

Özgür Özel: "İktidarın kişisel bilgileri satışa çıkardığı tescillendi"

Kararın ardından açıklama yapan Özgür Özel, 'Haklılığımız mahkeme kararıyla ortaya çıktı. Siyasette zaman zaman ‘hodri meydan’ denilir. Bunun sonucu bazen birkaç yıl sonra da olsa, bu davada da görüldüğü gibi er geç gerçekler ortaya çıkıyor. Davanın bütün süreçleri tamamlandı. AKP iktidarının 65 bin TL’ye hastaların mahrem bilgilerini sattığı Yargıtay kararıyla da tescillenmiş oldu” dedi.

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
681
158
67
12
10
6
3
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Vergilius

İsterse AKP’nin oylarının yarısının sahte olduğu ortaya çıksın. Artık halk susturuldu. Medya susturuldu. Susturulmayanlar kafayı yedi. Eskisi gibi protestola... Devamını Gör

Connor

Oylarının yarısının sahte olduğu ortaya çıksın derken? Yarısı olmasa da 2.5 milyon mühürsüz oy kabul edilerek kritik konularda yasalar geçirdiler, hatırlatma... Devamını Gör

cookielyon

yakında bizi de satacaklar amk

Mehmet Uğur

telefonumuzu arayan dolandırıcıların, bizi bizden daha iyi tanımasından anlamalıydık