Türkiye'de hangi il, ilçe ve köylerde karantina uygulaması başladı?

Türkiye'de hangi il, ilçe ve köylerde karantina uygulaması başladı?
Koronavirüs salgını ile mücadelede Türkiye genelinde karantina uygulanan illerin sayısı giderek artıyor. Hangi il, ilçe ve köylerde karantina uygulanıyor. İşte detaylar...

Koronavirüs tedbirleri kapsamında karantina uygulanan kent sayısı 19'a yükseldi

ÇORUM
Çorum'un Sungurlu ilçesinde bir köy koronavirüs şüphesiyle tedbir amacıyla karantinaya alındı. 

DÜZCE 
İl genelinde bulunan tüm köylerde ev karantinası uygulaması başlatıldı. 

BAYBURT
Aşağıçimağıl ve Ortaçimağıl köylerinde, Umumi Hıfzıssıhha Kanununun 27. ve 72. maddeleri kapsamında giriş ve çıkışların kapatıldığı kaydedildi.

KARS
Dağpınar Beldesi Merkez Mahallesi, Digor ilçesine bağlı Türkmeşen köyü, Susuz ilçesine bağlı Erdağı köyü ile Kağızman ilçesine bağlı Karabağ köyü karantinaya alındı.

ÇANAKKALE
Çanakkale'nin Çan ilçesine bağlı Maltepe köyü, İlçe Hıfzıssıhha Kurulu tarafından alınan karar ile 14 gün süreyle karantina altına alındı.

GİRESUN
Çamoluk ilçesine bağlı Karadikmen köyünün koronavirüs nedeniyle karantina altına alındı. 

SİVAS
Sivas'ta koronavirüs tedbirleri kapsamında 5 köy karantina altında alındı.  Akıncılar ilçesinde 1 köy, Suşehri ilçesinde 2 köy ve Koyuluhisar ilçesinde 2 köy, Yıldızeli ilçesinin Üyük, Koyulhisar'ın Kurşunlu ile Yağcılar köyleri ve Doğanşar ilçesine bağlı Darıkol köyü karantina altına alındı.

ÇANKIRI
Çankırı'nın Çerkeş ilçesine bağlı Aliözü köyünde yeni tip koronavirüs tedbirleri kapsamında karantina uygulamasının başlatıldığı bildirildi. 

KÜTAHYA
Kütahya'nın Simav ilçesi Yeşildere köyünde 55 yaşında bir hastanın koronavirüs testinin pozitif çıkması üzerine köy karantinaya alındı. 

GÜMÜŞHANE
Gümüşhane'nin Şiran ilçesi Yukarı Kulaca köyü koronavirüs tedbirleri kapsamında karantina altına alındı. 

ARTVİN
Artvin'in Boçrka ilçesi Cami Camili köyü, 65 yaş ve üzeri nüfusun fazla olması nedeniyle karantina altına alındı. Artvin'in Ardanuç ilçesi Geçitli köyünden geçen Ardahan bağlantı yolu da tedbir amacıyla ulaşıma kapatıldı. Ardahan'a gitmek isteyenler, Şavşat-Ardahan karayolunu kullanacak.

BİTLİS
Bitlis'in Mutki ilçesine bağlı Koyunlu köyü, yeni tip koronavirüs  tedbirleri kapsamında karantinaya alındı. 

TUNCELİ
Tunceli'nin Mazgirt ilçesine bağlı Geçitveren köyünde, 2 kişide koronavirüs testinin pozitif çıkması üzerine köy karantinaya alındı. 

MALATYA
Malatya Valiliği, Darende ve Arapgir ilçelerinde 2 mahallenin koronavirüs nedeniyle karantina altına alındığını bildirdi. 

YOZGAT
Yozgat merkeze bağlı Derbent veÇekerek ilçesine bağlı Yukarıkarahacılı köyü yeni tip koronavirüs tedbirleri kapsamında karantina altına alındı. 

VAN
Van'ın Çaldıran ilçesindeki Han Mahallesi'nin ardından İran sınırındaki Başkale ilçesine bağlı Esenyamaç Mahallesi ile Çatak ilçesine bağlı Çemik ve Tellikaya mezraları da koronavirüs nedeniyle karantinaya alındı. 

RİZE
Rize merkeze bağlı Kendirli beldesi ve yakınındaki Yeni Selimiye, Beştepe, Esentepe ve Maltepe köyleri potansiyel koronavirüs vakalarının önüne geçebilmek için karantina altına alındı.

BATMAN
Sason ilçesinde bir köy ve ilçe merkezindeki 3 adres karantinaya alındı.

TRABZON
Trabzon'un Hayrat ilçesine bağlı Yeniköy, Pazarönü ve Geçitli mahallelerinin, İl Hıfzıssıhha Kurulu kararı ile yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını nedeniyle karantina altına alındığı belirtildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.