Kdz. Ereğli CHP ilçe Örgütü’nden yapılan yazılı açıklamada, 30 Ağustos Zafer Bayramı’nda aynı gün akşamı Mavi Organizasyonda etkinlik düzenleneceği bildirildi. Emekli Yarbay Mustafa Dönmez’in katılacağı söyleşi saat 18.00’de yapılacak.

CHP ilçe Başkanı Sertan Ocakçı adına gönderilen yazılı açıklama şöyle:

“Ülkemizin zor bir dönemden geçtiği ve birlik-beraberliğe ihtiyaç duyduğumuz bu günlerde yakın ve uzak tarihimizi unutmamız gerektiğini düşünmekteyiz.

Özellikle gelinen bu noktada darbe girişiminde bulunan ve ülkemizi karanlıklara sürüklemek isteyen FETÖ’nün yaptıklarını ve yapılanmasının gün ışığına çıkarılması ve halkımızın bu terör unsuru konusunda bilgilendirilmesi gerektiği kanaatindeyiz.



FETÖ tarafından planlan darbe girişimi ve 17-25 Aralık dönemini de içine alan bu dönemde de FETÖ tarafından hain ve alçakça saldırılara maruz kalan dönemin şahitlerinden ve Onurlu Türk Subaylarından olan Emekli Yarbay Mustafa Dönmez’i Kdz. Ereğli’ye söyleşiye getiriyoruz.

Emekli Yarbay Mustafa Dönmez 17-25 Aralık döneminde yaşadığı, şahit olduğu, karşı karşıya kaldıkları terör örgütü yapılanmasını ve darbe teşebbüsüne kadar olan süreci ve bu terör örgütünün hain amaçlarını Kdz. Ereğli halkımız ile paylaşacaktır.

Birlik ve beraberliğimize ihtiyaç duyduğumuz bu dönemde halkımızın bu terör örgütünün faaliyetleri hakkında halkımızın bilgilendirilmesi için fırsat olduğu kanaatindeyiz.

Örgütün, hain emellini ortaya koymak istediği 15 Temmuz’dan sonra gelinen süreçte; yurttaşlar ve siyasi liderler, gerek ulusal gerekse de yerel boyutta, olağanüstü birliktelik örnekleri sergileyerek birbirlerimize adeta kenetlendi.

‘Ortak yöne’ baktığımız bugün, CHP Kdz. Ereğli İlçe Başkanlığımızın organize ettiği bu söyleşimize; ayırım yapmaksızın tüm siyasi parti örgütlerini ve hangi görüşten olursa olsun tüm vatandaşlarımızı, sağlanan birlikteliği taçlandırmak için ‘Mustafa Dönmez’ söyleşisine davet ediyoruz.”