Sorun çoğu kez 'kraldan çok kralcı geçinenlerden' çıkar. Krala yaranayım derken en büyük zararı krala verirler.

Artık bazı Ortadoğu ülkelerinde kalan krallığın yerini günümüzde para aldı, makam aldı, güç aldı ve galiba bütün bunların hem sonucu hem de sebebi olan siyaset aldı. Kutsalların siyaset uğruna istismarı ne yazık ki giderek artıyor ve zararı kutsallara oluyor.

Dinimiz ve milliyetimiz bizi biz yapan en temel ortak değerlerimizdir. Onları siyaset üstüne taşımadığımız ve hele de o kutsalları oy avcılığının aracı gibi görmeye başladığımız an hem kendimize, hem ülkemize hem de her şeyden daha fazla olarak o değerlere zarar veririz.

Geçmişte de yaşandı bu değerlerin siyasete alet edilmesi yanlışı; ne yazık ki bu seçimde de yaşanıyor. Hem de ardı ardına hem de giderek daha da koyulaşarak.

Kısa bir süre önce bir milletvekili hem de müsteşarlık, bakanlık ve TBMM Başkanlığı yapmış bir milletvekili 'partisinin adayına verilecek oyun hesap gününde hüccet belgesi olacağını' söyledi, söyleyebildi.

Şimdi de bir başkası kalkmış ziyaretine gelen belediye başkan adayının partisini kast ederek 'oy vermeyeni Allah çarpar' diyebilmiş. Bu nasıl bir din anlayışı, bu nasıl bir cüret, tövbe estağfurullah Allah'ın yeryüzündeki temsilcisi sanki!

Bunlar yanlış şeyler, bunlar hem konuşan insana hem söz konusu edilene zarar verir hem de ortak paydamız kutsal dinimize aykırıdır.

Liderinizi, genel başkanınızı, partinizi, sevdiğiniz adayı savununuz ama ne olur kutsallarımızı bu işlere karıştırmayınız.