Mustafa KOÇAL (BALIKESİR RÜZGARI)


YAPILAN BİR İŞİN GEREKÇESİ VARDIR

YAPILAN BİR İŞİN GEREKÇESİ VARDIR


Şimdi iki kuruluşun önünden Türk ve Türkiye kelimesi kaldırılıyor. Bu kuruluşların önündeki kelimenin kaldırılması bu günün olayı değildir. Türk ve Türkiye kelimesinin bu TBB (Türk Tabipler Birliği) ve TBB ( Türkiye Barolar birliği) den kaldırılmasının nedeni. Bu günün meselesi değildir. Geçmişe dayalı husumettir. Gezi parkı olaylarını hatırlarsınız. O gezi olaylarının olduğu zaman. Polis şiddetinden kaçıp camiye sığınanlar oldu.

İçlerinde yaralı olanlar vardı. Doktorlar bu yaralılara yardım ettiler. Ve yaralananları tedavi ettiler. Bu gezi parkı olaylarında yaralanan kişileri tedavi eden doktorlar hakkında soruşturma açıldı. İşte o zaman soruşturma açılan doktorları TBB savundu. Şimdi Afrin olayı için verdikleri beyan için birliğin önündeki Türk kelimesinin kaldırılması o gezi olaylarına dayalıdır. Doktor hasta yaralı ayırt etmez. Kim olursa tedavi eder.

Bu doktorlar çatışmada yaralanan terör militanlarını dahi tedavi ettiler. Hiçbir doktorda ben bunu tedavi etmem demedi. Demez de! Çünkü görevi insanı yaşatmaktır. Şimdi ben daha başka bir konuya değineceğim. Askeri hastaneler neden kaldırıldı? Bunda da oyunlar var. Son iki senede askerlik yapamaz raporun alanların sayısında patlama oldu. 160 bin genç askerlik yapmaya elverişli değildir. Raporu almış.

Pekiyi askeri hastaneler kapatılmadan önce. Neden bu kadar kişi böyle bir rapor almadı da? Şimdi neden bu kadar arttı? Eskiden askerlik yapamaz raporunu askeri hastaneler veriyordu. Merzifon da bir asker gece araba ile uçağın kanadına çarptı. Ve vefat etti. Ailesine bildirildi. Ailesi cenazeyi almaya geldi. Ailesi bana oğlumuzun ölümüne biz sebep olduk dedi. O ne demek?  Dedim! Çocuğumuz askere çağrıldı. Muayene olurken doktor çocuğumuzu sen şöyle geç demiş. Askerlerin hepsinin muayenesi bittikten sonra, bizim çocuğu tekrar muayene etmiş. Tahliller yaptırmış, film çektirmiş.

Sen askerlik yapamazsın diye rapor vermiş. Çocuğumuz geldi bize raporunu gösterdi. Baba ben ne yapacağım? Ben askere gitmek istiyorum demiş. Çocuğumuza bizde hak verdik. Bizim orada askerlik yapmayana kız vermezler. Doktora gittik yalvardık yakardık. Doktor olmaz dedi. Günlerce doktorun kapısının önünde yatık, yalvardık yakardı. Oğlumuzun burada evlenmesi mümkün değil diye dil döktük. Nihayet doktoru ikna ettik. Şimdi başımıza bu iş geldi. O zaman doktorum raporunu bozdurmasaydık bu olay başımıza gelmezdi dediler.

Şimdi bakıyorum da iki senede askerlik yapmaya elverişli değildir raporu alanlarda patlama oluyor. Tabi bunların çoğu hatırı sayılır ailelerin çocukları. Kartvizitle gelenlerin çocukları olması kuvvetle muhtemeldir. Bakın ülke nereden nereye gelmiş. Bu ailelerin çocuklarının nasıl askerlik yapmaya elverişli değildir raporunu nasıl aldıklarını araştırsanız ya? Çünkü hepsi hatırı sayılır ailelerin çocuklarıdır. Bu durumda olan ailelerin çocukları işlerini yaptırıyor.

Askerlikten muaf oluyor. Birde paralı askerlik yapanlar var. Bastırdılar parayı aldılar teskereyi. Ben iyi hatırlıyorum. Şehidin annesi oğlunun tabutuna sarılıp şöyle diyordu. ? Oğlum beni af et. 18 bin lira bulup sana paralı askerlik yaptıramadım. Kuzun bana hakkını helal et? diye oğlunun tabutu başında feryat ediyordu. Bunları neden anlatım ülkenin durumu ne hallere geldiğini görmeniz için anlattım. Biz yine mevzuumuza dönelim. Türk tabipler birliğinin önünden Türk kelimesinin neden kaldırılmak istendiğini anlattım.

Geçmişe dayalı bir olaydır. Türkiye barolar birliğinden neden kaldırılıyor. Üstü kapatılmak istenen her konuda işe barolar birliği müdahil olmuştur. Size bir sürü olay sayabilirim. Amma bir tek sorun dahi hepsi için yeterli olacaktır. Adli yılı açılışında Türkiye Barolar birliği başkanı ile Turan Fevzioğlu ile Tayyip Erdoğan arasında geçen tartışmadır. Olay ta oraya dayanıyor. Şimdi layık olana Türk ismi verilecekmiş. Kim bunu belirleyecek?

En yetkili kim ise o belirleyecek. Pekiyi bundan önce ki yazımda bu konuyu işlemiştim. İktidar Türk kelimesine hiçbir zaman sıcak bakmadı ki? Şimdi bu Tük kelimesine sıcak baksın. Ne mutlu türküm ibaresi bu iktidar tarafından kaldırılmadı mı? Andımızda Türk ve Atatürk kelimesi geçiyor diye kaldırılmadı mı? TC´ler bu iktidar zamanında kaldırılmadı mı? Eylemle sonunda bazı kurumlar tekrar kondu. Bu iktidar bize millet olarak nasıl hitap ediyor? Bu millet, benim milletim demiyor mu? Bu milletin bir adı yok mu?

Adı ile sanı ile bu milletin adı Türk milletidir. Biz kimseye Türk olun demiyoruz. Gölge etmeyin sizden başka ihsan istemiyoruz diyoruz. İslamiyet´e en çok hizmet eden Türklerdir. Yurt dışında namaz kılan birisini gördüklerinde Türk müsün diye soruyorlarmış. Neden başka bir Müslüman ülkeden misin diye sormuyorlar? Türk ismi ile Müslümanlık birbirine kaynaşmıştır. Onun için lütfen Türk ismi ile oynamayın.

Allah ordumuzu muzaffer eylesin. Şehitlerimize Allah rahmet eylesin. Mekânları cennet olsun. Gazilerimize acil şifalar versin. O gazilerimizi ailelerine ve Türk milletine bağışlasın. Saygılarımla.

Türkiye laiktir, laik kalacaktır. Ne mutlu Atatürkçüyüm diyenlere! Ne mutlu cumhuriyetçiyim diyenlere! Ne mutlu laikim diyene! Ne mutlu Türk milliyetçisiyim diyene!

NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE! 10-02- 2018 Mustafa KOÇAL

  • BIST 100

    9727,84%0,86
  • DOLAR

    32,53% -0,05
  • EURO

    34,79% -0,20
  • GRAM ALTIN

    2425,45% -0,18
  • Ç. ALTIN

    4017,93% 0,00
  • Çarşamba 26.4 ° / 14.4 ° Güneşli
  • Perşembe 21.3 ° / 10.9 ° Güneşli
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli

Balıkesir

24.04.2024

  • İMSAK 04:39
  • GÜNEŞ 06:11
  • ÖĞLE 13:12
  • İKİNDİ 16:58
  • AKŞAM 20:02
  • YATSI 21:29