'Trump'ı görevden alma' korosuna Cumhuriyetçilerin ağır topları da katıldı

ABD'nin etkili Cumhuriyetçi senatörlerinden John McCain, Trump'ın skandallarının "Watergate boyutuna ve ölçeğine ulaştığını" söyleyerek, "görevden alma"ya göz kırptı.

Dış Haberler

ABD'de, son iki gündür ortaya atılan haberlerin ardından Donald Trump'ın "görevden alınması" (impeachment) sıkça dile getirilir olmaya başladı.

The Independent'taki habere göre, Cumhuriyetçilerin etkili senatörlerinden John McCain, Trump'ın skandallarının "Watergate boyutuna ve ölçeğine ulaştığını" söyledi.

Arizona Senatörü McCain, Trump'ın Oval Ofis'te Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov'a hassas bir istihbarat verdiği iddiasına atıf yaparak, bunun kabul edilemez olduğunu savundu.

"Sanırım bu filmi daha önce de gördük" diyen McCain, Richard Nixon'ın görevden azline yol açan Watergate skandalını hatırlattı.

İki gün önce Washington Post, Trump'ın, IŞİD saldırı hakkındaki hassas bir istihbaratı Lavrov'a ilettiğini öne sürmüştü. Bugün de New York Times, Trump'ın kovduğu FBI şefi James Comey'den, eski Ulusal Güvenlik Danışmanı Michael Flynn hakkındaki soruşturmayı durdurmasını istediğini yazdı.

The Hill'deki habere göre bir başka Cumhuriyetçi senatör, Illinois'dan Adam Kinzinger ise, Trump'ın Rusya bağını soruşturmak için bağımsız bir komisyon kurulmasını talep etti.

The Independent'ta çıkan Sean O'Grady imzalı yazıdaysa, ABD Başkan Yardımcısı Mike Pence'in, Başkan olmaya yakın olduğu ileri sürüldü.

Washington Post'un etkili yazarı, CIA ile bağlantısı olduğu bilinen David Ignatius da, bugün yazdığı yazıda, "Trump'ın başkanlığına yönelik tehdit derinleşiyor" diyerek Trump'ın görevden alınabileceğini ima etti.

Ignatius, artık önemli Cumhuriyetçilerin de Trump'ı "dengesiz" olarak değerlendirdiğini, onun fevri hareket ettiğini düşündüklerini yazdı.

Ignatius, üst düzey bir Cumhuriyetçi'nin, kendisine, "Bu başkan için kimse kendini siper etmez" dediğini aktardı.