SÜRMENE'DE MUTLU SON
 

Sürmene Belediye Başkanı Rahmi Üstün ile Hizmet-İş Sendikası Trabzon Şube Başkanı İsmail Hakkı Kaplan ve Yönetim Kurulu Üyeleri işçilerin Ücretleri  ve Sosyal haklarını yeniden düzenlediler.
 
AHİ EVREN'E MASKE
 

Yomra Belediye Başkanı Mustafa Bıyık, Ahi Evren Eğitim ve Araştırma hastanesine 150 adet maske ve 3D yazıcı üretip Ücretsiz gönderen Yomra -Kaşüstü Cumhuriyet ortaokulu Öğretmen ve öğrencilerine teşekkür etti.
 
FEDAKAR KANUNİ
 

Kanuni eğitim ve Araştırma hastanesi başhekimi Prof. Dr. Süleyman Türedi 'Korona 19 virüsü dolayısıyla hastalarımızın birbirine zarar vermemesi için kampüs Bahçesine kurduğumuz seyyar çadırlarda beklettiğimiz hastalarımızı Sırayla poliknilik içerisine alarak Nöbetçi doktorlarımıza muayenelerini sağlıyoruz' dedi.
 
DESTEĞE DEVAM
 

Küresel Gazeteciler Konseyi Trabzon Temsilcisi olan Ahmet Külekçi yerel gazetelere desteğini devam ettiriyor. Dün sabahta bayiye giden Külekçi yerel gazeteleri satın aldı. Külekçi, Basın İlan Kurumunun bu süreçteki desteğine de teşekkür etti.
 
BÜYÜKŞEHİR'DEN FORMA VE KİTAP
 

Trabzon Büyükşehir Belediyesi her yönüyle vatandaşların yanında olmaya devam ediyor. Koronavirüsu ile mücadele sürecinde vatandaşları evde kalmaya teşvik ediyor. Geçtiğimiz gün sosyal medya hesaplarından "manzaranı çek, paylaş" konulu yarışma düzenledi ve en çok beğeni alan 5 paylaşıma Trabzonspor forması hediye etti. Dün ise Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın Koronavirüs ile ilgili videosunu paylaşan 10 kişiye Mustafa Kutlu’nun “Bu Böyledir” ve Tolstoy’un “İnsan Ne İle Yaşar” kitaplarını hediye edeceklerini ifade ettiler. Büyükşehir Belediyesinin " evde kal" kampanyasına destek vermek amacıyla düzenlediği etkinlikler büyük ilgi gördü, vatandaşlardan takdir topladı.
 
HACI ADAYLARININ İŞLEMLERİ ERTELENDİ
 

Diyanet İşleri Başkanlığı Hac ve Umre Hizmetleri Genel Müdürlüğünden yapılan açıklamada, "2020 yılında hacca gitmek üzere Diyanet İşleri Başkanlığı veya acentelere kesin kayıt yaptırıp ilk taksit ödemelerini yaparak 2. ve 3. taksit ödemelerini henüz yapmayan hacı adaylarımızın taksit ödemeleri ve hac ile ilgili iş ve işlemler (hacı adaylarımızın eğitimleri, valiz, kitap, malzeme dağıtımı, görevli seçimi ve eğitimi gibi konular) ikinci bir duyuruya kadar ertelenmiştir." ifadesine yer verildi.
 
ÖSYM, KPSS TARİHLERİNİ GÜNCELLEDİ
 

Koronavirüs önlemleri kapsamında ÖSYM'nin 2020 sınav takvimi güncellendi. Buna göre, Yükseköğretim Kurumları Sınavı'nın (YKS) 25-26 Temmuz'da gerçekleşecek olması nedeniyle, bu tarihte yapılması planlanan Kamu Personel Seçme Sınavı (KPSS) Lisans Alan Bilgisi Testi 12-13 Eylül'de uygulanacak. KPSS Genel Yetenek-Genel Kültür-Eğitim Bilimleri oturumları da 6 Eylül'de düzenlenecek. KPSS Öğretmenlik Alan Bilgisi Testi (ÖABT) 20 Eylül'de gerçekleştirilecek.  KPSS, önlisans düzeyinde 25 Ekim'de, ortaöğretim düzeyinde de 22 Kasım'da yapılacak. KPSS Din Hizmetleri Alan Bilgisi (DHBT) 27 Aralık'ta düzenlenecek.
 
OF SAĞLIKTA GÜÇLENİYOR
 

Sağlık Bakanlığı Yönetim Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından Of Devlet Hastanesi’ne üç doktor ile bir hemşire ataması yapıldı. 4/B kapsamında ataması yapılan İç Hastalıkları Uzmanı Dr. Abdülbaki Gaydan, Dr. Aydan İsmailoğlu ve Dr. Selim Altındaş ile yine 4/B kapsamında ataması yapılan Hemşire Münteha Köse Of’a gelerek görevlerine başladılar. Göreve başlayan hemşire ve doktorları makamında ağırlayan Başhekim Op. Dr. Şaban Uysal, kendilerine yeni görevlerinde başarılar diledi. Ülke ve sağlık camiası olarak Corona Pandemisi ile yoğun bir şekilde mücadele ettikleri bu günlerde yeni mesai arkadaşlarının aralarına katılmasının güçlerine güç kattığını ifade eden Başhekim Uysal; “İnşallah hep beraber Of Devlet Hastanesi ekibi olarak İlçemize, Bölgemize, Trabzon’umuza kısacası ülkemize faydalı, nitelikli güzel hizmetler sunacağız” dedi.
 
TTB’DEN SAĞLIK BAKANLIĞI’NA ÇAĞRI
 

Sağlık Bakanlığı'na çağrıda bulunan TTB Merkez Konseyi, “Pandemiye ilişkin veriler sosyal medyada tweet ile değil, Sağlık Bakanlığı resmi web sitesinde ayrıntılarıyla açıklanmalıdır. Bu veriler hastalığın şehirlere, yaş, cinsiyet ve mesleklere göre dağılımını içermelidir. Testi pozitif olan hastaların yanı sıra, test sonucundan bağımsız olarak klinik ve radyolojik olarak COVID-19 ile uyumlu olguların sayısı da verilmelidir. Klinik ve radyolojik olarak COVID-19 hastalığı ile uyumlu hastaların ve temas ettiklerinin belirlenmesi ve izolasyonu için aktif bir çalışma yürütülmelidir.” açıklamalarında bulundu.
Editör: TE Bilisim