Görüş Bildir

Yanlıştan dönülsün!

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Başkanı DBP'li Gültan Kışanak, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın Kent Ormanı'ndaki arazinin bir bölümünü 'askeri bölge' olarak jandarmaya tahsis etmesi ile ilgili kararın gözden geçirilmesi çağrısında bulunarak, "Bu yanlıştan dönülmesi gerekir. Arazinin henüz tahsisi yapılmadı ama bunun planlama sürecinde olduğunu biliyoruz" dedi.

Yanlıştan dönülsün!

Muhammet YILDIZ/Tahir KARAKEÇİ

Diyarbakır Kent Konseyi üyeleri, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın, merkez Kayapınar İlçesi'ndeki Kent Ormanı'nı jandarmaya tahsis edilmesine karşı bir araya gelerek, Kent Ormanı'nda dün fidan dikti. Fidan dikme etkinliğine, Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Başkanı Gültan Kışanak, ilçe belediye eş başkanları ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri katıldı.

'BURASI YEŞİL ALAN OLARAK KALACAK'

Etkinlikte konuşan Kışanak, kentte halkın nefes alabileceği, dinlenebileceği, sosyal ve sportif etkinlikler düzenleyebileceği büyük ormanlık alanların olmadığını belirterek, kent merkezinde az sayıda parkın bulunduğunu söyledi. Kent Ormanı'nın Diyarbakır için taşıdığı öneme dikkat çeken Kışanak, büyükşehir belediyesinin bu planı yaparken, söz konusu arazinin Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın 1/100 bin planında yeşil alan olarak geçtiğini kaydetti. Büyükşehir Belediyesi'nin Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın planı doğrultusunda hareket ettiğine dikkat çeken Kışanak, "Peki ne oldu da Bakanlık bugün burayı yeşil alan olmaktan çıkarıyor. Bu soruyu haklı olarak soruyoruz. Çünkü ortada büyük bir yanlış var. Bu yanlıştan geri dönülebilir. Biz bunu özellikle kamuoyuna anlatmak istiyoruz. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı 1/100 bin planına geri dönerse herhangi bir sorun yoktur. Bunu özellikle kamuoyunun doğru bilgilendirilmesi adına söylüyoruz" dedi.

'PLANLAMA SÜRECİ HENÜZ TAMAMLANMADI, GERİ DÖNÜLEBİLİR"

1/100 binlik planda arazinin jandarmaya ait olarak gösterildiğini, fakat alanın Genelkurmay Başkanlığı'na tahsisinin söz konusu olmadığını anlatan Kışanak, planlama süreçlerinin henüz tamamlanmadığını dile getirdi. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'ndan yapılan yanlıştan dönmesini isteyen Kışanak, "Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, ilk gözden çıkarılacak alan olarak lütfen yeşil alanları görmesin. Bu yaklaşımından lütfen vazgeçsin. Yeşil alanlar öylesine planlanmış, zamanı geldiğinde başka şeylere dönüştürülecek alanlar değildir" diye konuştu.

'BAKANLIK ADINA UYGUN HAREKET ETMELİ'

Ormansız bir dünyanın yokluğunda erozyon, hava kirliliği gibi felaketlerin yaşandığını hatırlatan Kışanak, bu sebeple Kent Ormanı'nın gözden çıkarılamayacağını savunarak, bakanlıktan uygun harket edilmesini talep etti. Çocuklar ve gelecek adına Kent Ormanı'na sahip çıkacaklarının savunan Kışanak, kentin geleceğini yemyeşil ormanlar içinde tasarladıklarını, bu doğrultuda çalışmalarına devam edeceklerini sözlerine ekledi. Kışanak konuşmasında, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın Kent Ormanı'nda ağaç dikmesini de talep etti.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi