GİRESUN TİME
ANASAYFA HABER ARA FOTO GALERİ VİDEOLAR ANKETLER SİTENE EKLE RSS KAYNAĞI İLETİŞİM
YANLIŞA ‘DUR’ DEDİ. PEKİ GRÜ’DE VAR MI?

YANLIŞA ‘DUR’ DEDİ. PEKİ GRÜ’DE VAR MI?

Tarih 11 Şubat 2017, 20:56 Editör Dursun ONUR

TIME AYRINTI HABER-- Yanlış yapan rektörler arasında Giresun Üniversitesi (GRÜ) Rektörü Prof. Dr. Cevdet Coşkun da var mı?

Vakti zamanında üniversiteyi ziyaret eden AK Parti Giresun milletvekili ve Başbakan Yardımcısı Canikli önünde el pençe durarak bilimin ve sözde üniversitenin özerkliğini hiçe sayan GRÜ Rektörü Coşkun'un son kararnamede özelde rolü olup olmadığı tartışılıyor.
Giresun bir yana genel manada..
AKP'ye tuzak misali...
Rektörlerin işgüzarlığına AK Parti Giresun milletvekili ve Başbakan Yardımcısı Nurettin Canikli 'dur' dedi.


YÖK söz konusu listelerinin üniversite yönetimleri tarafından hazırlandığını bildirip topu rektörlere atmıştı ama akademisyen ihraçlarına AK Parti Giresun milletvekili ve Başbakan Yardımcısı Nurettin Canikli el koydu.

Listelerin yeniden değerlendirillmesinin istendiği son KHK ile Giresun Üniversitesi'ne (GRÜ) bağlı Tirebolu İletişim Fakültesi´nden ihraç edilen 3 akademisyenin de olup olmadığı şimdiden merak konusu oldu.

GRÜ'DEN 3 AKADEMİSYEN ATILMIŞTI

Hatırlanacağı üzere son kararname ile Giresun Üniversitesi´ne bağlı Tirebolu İletişim Fakültesi´nde görevli akademisyenler Dilek Özhan Koçak (Doçent/Gazetecilik bölümü), Orhan Kemal Koçak (Yardımcı Doçent/Radyo, televizyon, sinema bölümü) ve Zeynep Barkot (Yardımcı Doçent/Radyo, televizyon, sinema bölümü) meslekten atılmıştı.

Konuya dönelim.

AK Parti Giresun milletvekili ve Başbakan Yardımcısı Nurettin Canikli’nin 330 akademisyenin ihraç edildiği 686 Sayılı Kanun Hükmünde Kararname’deki (KHK) listenin yeniden değerlendirilmek üzere Yükseköğretim Kurulu’na (YÖK) gönderileceğini söylediği kaydedildi.

AKP’nin son  grup yönetim kurulu toplantısında söz alan bazı üyeler Canikli’ye listeyi kimin hazırladığını sorarak, adı geçen akademisyenlerin büyük bölümünü tanıdıklarını ve herhangi bir örgütle ilişkilendirilmelerinin mümkün olmadığını söyledi.

AKP’Lİ VEKİLLERDEN TEPKİ

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın talimatıyla söz konusu akademisyenlerden bazılarıyla birlikte çalışma yaptıklarını aktaran AKP’li vekiller, son KHK’yi ‘Bu yapılan AK Parti’ye tersinden operasyondur. AK Parti’nin sosyolojisine aykırıdır. Geçmişte bize yapıldığını iddia ettiğimiz konuların aynısı şimdi başkalarına yapılıyor’ sözleriyle yorumladı.

DÜZELTME YOLUNA GİDİLECEK

Yoğun eleştirilere yanıt veren Canikli, listenin YÖK tarafından hazırlandığını belirterek, akademisyenlerle ilgili kararlar konusunda sıkıntı yaşayabildiklerini ve bunları düzeltme yoluna gittiklerini söyledi.

İhraç KHK’sıyla ilgili eleştirileri değerlendireceklerini belirten Canikli, listeyi YÖK’e göndereceklerini ve yeniden değerlendirilmesinin isteneceğini belirtti.

Bilindiği üzere YÖK ise söz konusu listelerin üniversite yönetimleri tarafından hazırlandığını bildirip topu rektörlere atmıştı.

 

 



Bu haber 2935 defa okunmuştur.

Delicious  Facebook  FriendFeed  Twitter  Google  StubmleUpon  Digg  Netvibes  Reddit

Eğitim

O PROJEYE KADINLARDAN BÜYÜK İLGİ

O PROJEYE KADINLARDAN BÜYÜK İLGİ GİRESUN TIME EĞİTİM HABER- Giresun Belediye Başkanı Aytekin Şenlikoğlu’nun talimatı ile kadınlara yönelik olarak d...

BAŞKAN ÖĞRENCİLERİ YALNIZ BIRAKMADI

BAŞKAN ÖĞRENCİLERİ YALNIZ BIRAKMADI GİRESUN TIME GÜNCEL HABER- Giresun Belediye Başkanı Aytekin Şenlikoğlu, 2023-2024 Eğitim Öğretim yılının ilk gününd...
GİRESUN’A ADAY DEĞİL,İNSAN LAZIM İNSAN!..24 Eylül 2022

Sayaç



RSS Kaynağı | Yazar Girişi | Yazarlık Başvurusu

Altyapı: MyDesign Haber Sistemi