Dolar 32,4375
%-0.15
Euro 34,7411
%-0.66
Altın 2.441,870
%0.23
Bist-100 9.916,00
%2.05

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Yanlış yere basılan sandık mührü tartışma çıkardı

Yanlış yere basılan sandık mührü tartışma çıkardı

Konak Necatibey İlköğretim Okulu’ndaki 1256 numaralı sandıkta, görevlilerden birinin cumhurbaşkanı adaylarının yer aldığı oy pusulalarının arkasına sandık kurulunun mührünü sürekli Recep Tayyip Erdoğan’ın resminin olduğu bölüme bastığı fark edildi. Mührün önden de belli olduğunun fark edilmesi üzerine, diğer sandık görevlileri ve sandık başkanı olaya müdahale etti.  Yaptığı yanlışı böyle savundu

  • Ege Postası
  • 24.06.2018 - 12:58

GÜLSEN CANDEMİR/ EGEPOSTASI- Konak Muratreis Mahallesi’nde yer alan Necatibey İlköğretim Okulu’ndaki bir sandıkta, sabah seçmenler gelmeden oy pusulaları hazırlanırken, sandık kurulu mührünün sürekli aynı yere basıldığını fark eden sandık görevlileri duruma müdahale etti. Cumhurbaşkanı adaylarının yer aldığı oy pusulasının arkasına sandık kurulunun mührü basılırken, AK Parti’nin sandık görevlisinin sürekli Erdoğan’ın isminin olduğu bölüme mühür bastığı fark edildi. Diğer partilerin sandık görevlilerinin dikkati ile fark edilen hata sonrası, görevli uyarılarak tutanak tutuldu. 

‘Bana böyle öğrettiler’

Cumhuriyet Halk Partisi’nin okul sorumlusu Ahmet Nejat Akıncı, olaya diğer partilerin müdahale ettiklerini ve tutanak tutulduğunu bildirdi. Eski meclis üyesi de olan Akıncı, oy sayımı sırasında bunun herhangi bir adayın oyuna helal getirmeyecek şekilde titizlikle sayılacağını ifade etti. Yaklaşık 70-80 oy pusulasının bu şekilde mühürlendiğini ifade eden CHP sandık sorumlusu, sayımda sorun yaşanmaması için sandığın başında olacaklarını söyledi. Ak Partili o sandık görevlisinin kendisini ‘Bana böyle öğrettiler’ diyerek savunduğunu ileri süren Akıncı, kendisine yaptığının yanlış olduğunu söylediklerini ve daha dikkatli olması gerektiğinin söylendiğini aktardı. 

 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.