Büyük bir mücadeleye sahne olan maçta Fenerbahçe ile Alanyaspor Kruse ve Cisse'nin karşılıklı golleriyle 1-1 berabere kaldı. Maçta hakem kararlarına tepki gösteren sarı-lacivertli taraftarlar, Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak'ı, "Damat istifa" tezahüratıyla istifaya davet etti

Yanal sonu kötü bağladı

Fenerbahçe ve Alanyaspor, ikinci yarısı heyecan fırtınası şeklinde geçen maçta 2 penaltı golü sonrası puanları paylaştı.

Fenerbahçe aslında maçın ilk 45 dakikasında, rakip alanda olduğu anlarda, Alanyaspor’un orta saha ve defans hattıyla oluşturduğu ikili savunma bloğunun arasında Kruse, Tolga ve Rodrigues gibi oyuncularını sokarak planladığı şeyin ilk ayağını gerçekleştirdi, fakat bu oyuncular o kadar düşük kritik pas yüzdesiyle oynadılar ki sarı-lacivertliler bu akınları bir türlü gol pozisyonlarına çeviremediler. Muriqi’in, bu bölümde rakip savunmayı peşine takıp bu üç oyuncuya alan yaratmak için sık sık kendi sahasına yaptığı koşular da boşa gitti tabii ki. Fenerbahçe’nin ikinci yarının başındaki golünün bu üçlünün iki üyesinden gelmesi de işin ilginç tarafı. Bu bölümde hakem Ümit Öztürk’ün pozisyonlarla ilgili nihai kararları vermesinde büyük gecikmeler olması ve Marafona’nın sarı kart görene kadar zaman geçirme lüksünü sonuna kadar kullanması da bir türlü kesintisiz, akıcı futbol izlememize fırsat vermedi.

Cisse’nin ikinci yarıda kaçırdığı penaltıdan sonraki 10 dakika futbol seyri açısından şanslı olduğumuz dakikalardı. İki takımın da diğerinin orta saha kontrolünü eline geçirmemesi için gösterdiği üstün gayret ve Alanyaspor’un özellikle Bakasetas ve Efecan’ı takımın boyunu kısaltıp uızatmak için her hücumda esnek biçimde kullanabilmesi bu seyir zevkinin artmasına büyük katkı yaptı. Fakat maçın son 10 dakikalık bölümünde Ersun Yanal’ın seçtiği oyun planı ve taktiğe anlam veremediğimi söylemem lazım. Isla ve zaman zaman sol kanatta kendisine yer bulduğunda Ozan çizgiye inebildiklerinde rakip kalede çok büyük tehlikeler yarattılar. Ersun Yanal’ın Mevlüt’ü oyuna aldıktan sonra Vedat-Mevlüt ikilisini rakip kalenin önüne yığarak topu çizgiye indirmesini bekliyordum, fakat Fenerbahçe hocası bunun yerine Vedat’ı rakip yarı alanın ortasına çekip ona şişirilen toplarla pozisyon bulmayı denedi, böyle olunca da Yanal’ın üç değişikliği, Deniz, Ferdi ve Mevlüt’ün üçü de o kısımda ortalıkta görünmediler. Futbol takımlarının, skoru yakalama telaşıyla iyi yaptıkları şeyden vazgeçmeleri büyük bir hata ve Fenerbahçe kenar yönetimi bundan ders almalı.

Son notumuz da hakem Öztürk için. Verilen kararlar ayrı bir tartışma konusu, fakat bu kararların verilme süresini hem ilk yarı hem de ikinci yarının sonuna yeteri kadar eklemeyerek oyunu tabir-i caizse erken bitirmesi yoruma açık olmayan bir yanlış. Ligimizde maalesef VAR kararlarının verilmesi .çok uzun sürüyor ve bu kaybolan zaman devre sonlarına yeteri kadar eklenmiyor.