Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı İsmail Mutlu, hazırlanan 1/50 binlik Yalova Çevre Düzeni Planı’nın Yalova’nın kırılma noktası olduğunu dile getirerek, “Bu planlama iyi yapıldığı zaman iyi sonuç alırız. Kötü planlama yapılırsa kötü sonuç alırız” dedi.
Mutlu, gazetecilere yaptığı açıklamada, kenttin geçen gün geliştiğini dile getirdi. Yalova’nın yaşam standardının aşağıya düşmemesi gerektiğini savunan Mutlu, “Vasıflı göç alalım. Yaşam kalitemiz düşmesin. Bu bölgede bir Yalova var. İstanbul, Bursa, Kocaeli’nin ortasında. Yalova’nın artıları var. O yüzden Yalova gibi bir yer korunmalı. Burada tabi yeni imar planları yapılırken bunlara hep dikkat edilmeli. Yalova’nın özellikleri korunmalı. Nüfusumuz 500 bin olmayı vermesin, 300 bin, 400 bin olsun. Ne olacak yani” ifadesini kullandı.
1/50 binlik Yalova Çevre Düzeni Planı hazırlıklarını hatırlatan Mutlu, “Şu anda Yalova’da 1/50 binlik Çevre Düzeni Planı yapılıyor. Arkasından 25 binlik, 5 binlikler, uygulama imar planları yapılacak. Yani Yalova’nın kırılma noktası bu. Bu planlama iyi yapıldığı zaman iyi sonuç alırız. Kötü planlama yapılırsa kötü sonuç alırız. Şu anda kırılma noktası bu” diye konuştu.
Bize Soran Olmadı
Şu ana kadar planla ilgili kendilerinin görüşlerini soran olmadığına değinen Mutlu, şunları kaydetti:
“Ticari anlamda nasıl planlama yapılması ile ilgili bize bir soru soran olmadı. Biz varız, YTSO var. Meslek odaları var. Hadi bize sormadılar, mühendis, mimarlar odalarına sordular mı acaba.
Bu konuda ısrarcı olacağız. Görüşlerimizi bildireceğiz. Daha önceki çalışmalarda talep yapıldı. Ortak çalışmalar, toplantılar yapıldı, görüşler alındı. Biz her yerin ticari alan olmasına karşıyız. Her evin altında bir tane dükkan olmasına karşıyız. İstemiyoruz. Yalova bu konuda kötü bir örnektir. Her binanın altında, 1,2,3 dükkan var. Sonra diyoruz ki esnaf sayısı fazla. 2 yılda bir af çıkıyor. Esnaf para kazanamıyor, sayının çokluğundan.”
Editör: TE Bilişim