Türk polis teşkilatının 173. kuruluş yıldönümü dolayısıyla ilk tören Yalova Polis Şehitliği'nde düzenlendi. Törene Yalova Emniyet Müdürü Hakan Fındık, Yalova Garnizon Komutanı Tuğamiral Ayhan Gedik, Yalova Jandarma Alay Komutanı Albay Ali Gemalmaz, kurum müdürleri, siyasi parti il başkanları, şehit aileleri ve polisler katıldı.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından konuşan Yalova Emniyet Müdürlüğü Şube Müdürü Cüneyt Çiçek, "Sizler en yüksek mertebe olan şehitlik mertebesine ulaştınız. Kanlarınızla bayrağımızı bayrak, canlarınızla bu toprağı vatan yaptınız. Manevi huzurlarınızda ant içiyoruz ki yüce Türk milletinin mutluluğu, vatanın bölünmez bütünlüğü ve bağımsızlığı için karşımıza çıkacak tüm güçlere karşı sizin gibi mücadele etmek, gerektiğinde canımızı seve seve feda etmek için hazırız. Rahat uyuyun. Yattığınız yerde gönlünüz rahat olsun. Sizlerin manevi varlığı bu bayrağı ebediyen yükseklerde tutacak, vatanımız sonsuza dek hür ve bağımsız yaşayacaktır" dedi.

Ardından hep birlikte şehit polislerin mezarlarına çiçekler bırakıldı. Şehitlerin mezarları başında Yalova Müftüsü Turgut Açari tarafından yapılan duanın ardından tören sona erdi.

Şehit Yakınları gözyaşlarına boğuldu
Yalova Polis Şehitliği’nde yatan şehit polislerin aileleri ise törenden çok önce şehitliğe geldiler. Yakınlarının mezarlarını temizleyen ve Kuran-ı Kerim okuyan Şehit yakınları sık sık gözyaşlarına boğuldular. Şehit Polis Suat Orak'ın annesi Ayşe Orak ise, “Onun benim mezarımın başına gelip dua etmesi gerekirken, ben onun mezarı başındayım. Oğlumu çok özlüyorum. Yüreğim yanıyor. Ama onun vatanı ve milleti için şehit olduğunu bilmek bizim teselli olmamızı sağlıyor. Vatan sağolsun” dedi.

Editör: TE Bilişim