Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından 81 ildeki sendikalaşma oranları ile ilgili yapılan araştırma Yalova’nın çalışanlarının en az örgütlendiği ikinci il olduğunu ortaya koydu. Yalova sendikalaşma açısından %6’lık oranla örgütlenmenin en az olduğu ikinci il oldu.
Bakanlık tarafından yapılan araştırma sonuçlarına göre, sendikalaşma oranının illere göre büyük farklılıklar gösterdiği ortaya çıktı. Sendikalaşmanın en düşük olduğu iller ise sırası ile Denizli, Yalova, Antalya, Ordu, Nevşehir, İstanbul, Gaziantep, Osmaniye, Uşak ve Konya olarak sıralandı. İstanbul yüzde 7,7 sendikalaşma oranı ile sendikalaşmanın en düşük olduğu 6. il oldu. Denizli, Antalya, Gaziantep ve Konya gibi gerek imalat sanayi gerekse hizmet sektörünün yoğun olduğu illerde de sendikalaşma oranının  oldukça düşük olması dikkat çekti.
Araştırma Cinsiyete göre sendikalaşma oranlarının da önemli farklılıklar gösterdiğini ortaya koydu. Araştırma ile ilgili olarak Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’ndan yapılan bilgilendirmede; “9,1 milyon erkek işçinin 1,2 milyonu sendikalıdır ve erkek işçilerde sendikalaşma oranı yüzde 13’ün üzerindedir. 3,3 milyon kadın işçinin ise 254 bini sendikalıdır. Kadınların sendikalaşma oranı ise yüzde 7,6’dır. Toplumsal cinsiyet eşitsizliği sendika üyeliği alanında da devam etmektedir “ ifadelerine yer verildi.

Editör: TE Bilişim