Yalova Nakışhanesi'nin Yalova İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü ile ortaklaşa olarak düzenlediği ve Yalova Belediyesi'nin de katkıları ile gerçekleştirdiği geleneksel sanatlarımızdan 'Ebru, Kaatı ve Kaligrafi Sanatı' çalışmalarının yer aldığı sergi Kent Müzesi'nde beğenilere sunuldu.
 Yalova İl Kültür ve Turizm Müdürü Cemal Ulusoy, Yalova İl Genel Meclis Başkanı Yaşar Demirel ve Kültür Turizm Bakanlığı sanatçısı Suna Koçal'ın kestiği açılış kurdelesi ile sanat severlerle buluşan sergi ilk günden büyük ilgi gördü.
Yalova Nakışhanesi Atölyesi ile Kültür ve Turizm İl Müdürlüğü işbirliği ile açılan kurslarda el emeği göz nuru ve her biri aşkla yapılan eserlerin yer aldığı sergi beğeni ile gezildi. Sergi ile ilgili bilgi veren Yalova Nakışhanesi Atölyesi sorumlusu ve Kültür Turizm Bakanlığı sanatçısı
Suna Koçal, "Geleneksel sanatlarımızdan Ebru Sanatı, Kaatı Sanatı ve Kaligrafi Sanatı kurslarımızın yıl sonu  çalışmalarını sanat severlerle buluşturmaktan mutluluk duyuyoruz.Yalova Nakışhanesi Atölyesi olarak açtığımız Kaatı Sanatı eğitimlerimiz Eğitmen Feyza Oyat, Kaligrafi Sanatı Eğitmen Kadir Atalay, Ebru Sanatında eğitimler ise tarafımdan verilmiştir. Çalışmaların her biri kursiyerlerimizin derin emek ve aşkla yapmış oldukları çalışmalardan oluşuyor. Zaten geleneksel sanatlarımızın temelinde 'aşk' var. Ebru ve diğer sanatlarımızda en büyük unsur aşk. Ebru kursumuzda yaşı 80'e merdiven dayanan kursiyerimizin yanı sıra genç kursiyerlerimiz de yer alıyor" diye konuştu.
Editör: TE Bilişim