Çiftlikköy Sokak Hayvanları Rehabilitasyon Merkezi’ni ziyaret eden ve oradaki gönüllülere destek olma hedefi ile yola çıkan Yalova Üniversitesi Uluslar arası Proje Kulübü öğrencileri, “Yalova halkı da sokak hayvanlarına karşı en az öğrenciler kadar duyarlı olmalı” çağrısında bulundular.
Sokak hayvanları konusunda vatandaşları bilgilendirmek ve farkındalık yaratmak amacı ile gençlerle ortak hareket etme hedefinde olduklarını belirten gönüllü Nurcan Arslan, “Gençlerimizin enerjisine ve duyarlılığına güveniyoruz. Gençlerin bu konudaki desteklerini de alarak, gönüllü çalışmalarda halkımızla köprü kurmak adına onların Rehabilitasyon Merkezindeki çalışmaları yakından görmesi için bu geziyi düzenledik” dedi.
Yalova Üniversitesi Uluslar arası Proje Kulübü Başkanı Ayşenur Bağlı Yalova halkının da bu konuda duyarlı olması ve yapılan çalışmalara destek olması gerektiğine vurgu yaparak, “Uluslar arası Proje Kulübü olarak bizler sokak hayvanları konusunda duyarlılığımızı ortaya koymak üzere gönüllü çalışmalara destek olmak üzere yola çıktık. Bu konuda halkımızın bilinçlenmesi ve farkındalığın arttırılması için yapılacak çalışmalarda destek sunacağız. Kimsesiz hayvanları sahiplendirmek, insanlara rehabilitasyon merkezinin amaçlarını anlatmak ve hayvan sevgisini aşılamak istiyoruz” diye konuştu. 
Çiftlikköy Sokak Hayvanları Rehabilitasyon Merkezi’ndeki   sokak hayvanları ile vakit geçiren ve onlarla ilgilenen öğrenciler, görevli veterinerden merkezde yürütülen çalışmalarla ilgili bilgi aldılar.
Editör: TE Bilişim