Yalova Üniversitesi ve Yalova Belediyesinin ortaklığında bu yıl ilk kez düzenlenen Yalova 1'nci Uluslararası Resim Sempozyumu Öğretmen Evinde düzenlenen Lansman Toplantısı ile start aldı. Toplantıya Yalova Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Niyazi Eruslu, Yalova Üniversitesi Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Recep Hayri Eren ve Prof. Dr. Hüseyin Yıldırım'da katıldı. Sempozyumun açılış konuşmasını Yalova Üniversitesi Sanat ve Tasarım Fakültesi Dekanı Prof. Dr. İsmet Çavuşoğlu gerçekleştirdi. Sempozyum hakkında bilgiler veren Çavuşoğlu, "20-28 Ekim 2014 tarihleri arasında gerçekleştirilecek olan 1'nci Uluslararası Resim Sempozyumu Avusturya, Almanya, Macaristan, Bulgaristan ve Türkiye olmak üzere 5 ülkeden 5'i yabancı toplam 10 sanatçının katılımı ile gerçekleştirilecek. Çalışmaları TİGEM'de halka açık olarak gerçekleştirilecek. Bu yıl her hangi bir tema belirlemeyerek sanatçıları serbest bıraktık. Elbette ki sanatçılarımız eserlerinde Yalova'dan esintilere de yer vereceklerdir. Sanatçıların oluşturduğu 30 eser telif hakkı ödenerek satın alınacak ve Yalova'da kalacaklar" dedi. 

Yalova'nın bir sanat kenti olacağına değinen Yalova Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Niyazi Eruslu ise, "Yalova Üniversitesi yeni kurulan bir üniversite. Dolayısıyla bu sempozyumun Yalova Üniversitesinin tanıtımına önemli bir katkı sağlayacaktır. Biz Yalova'nın sanatın merkezi olacağına inanıyoruz. Sanat Fakültemizden yetişen genç nesiller de buradan sanatı tüm Dünya'ya yayacaktır" dedi.

Sempozyum kapsamında oluşturulan eserler 28 Ekim 2014 Salı Günü Kent Müzesinde açılacak sergide Yalovalılarla buluşacak. 

Editör: TE Bilişim