Özgür, İl Koordinasyon Kurulu’nda tüm Türkiye’nin gündemi haline gelen Tonami Meydanı’ndaki köprülü kavşak projesiyle ilgili bilgi verdi. Projesi tamamlanan kavşağın ihalesinin geçtiğimiz Cuma günü yapıldığını dile getiren Özgür, “Geçen Cuma günü ihalemizi gerçekleştirdik. 36 teklif geldi. Biri elendi şimdi 35 teklifi değerlendiriyoruz. Tahmin ediyorum bir 10-15 gün sürer. İhale netleşmedi. Ödenek sorunumuz yok. Burası çok özel bir yer. Hemen yapıp bitireceğiz. Yılın sonuna bile kalmayacak. Biz bunu kısa zamanda bitirmeyi hedefliyoruz” ifadesini kullandı.

Trafiği Sıkıntıya Sokmayacağız

Özgür, 362 metre uzunluğunda viyadüğün inşaatı sırasında sıkıntı yaşanmaması için ellerinden geleni yapacaklarını kaydeden Özgür, şöyle konuştu:

“Müteahhit firmamız kesinleşip çalışmalara başladığı zaman arkadaşlarımız buraya gelecek. Biz ana yolu çözeriz ama belediyenin iç akış yolları var. Biz onları belediyenin yetkilileriyle görüşeceğiz. Genel uyguladığımız bir çalışma var. Köprülü kavşak anayolu kapattığı için biz ilk önce kollarını yapıyoruz. Yan kollar bittikten sonra buradan trafiği veriyoruz. Sonra da göbeğe giriyoruz. Muhtemelen şehir içi trafiği de bozmadan yan yolları oluşturacağız. Trafiği yan kollara alacağız sonra da ortaya gidip oluşturacağız. Bunda da sıkıntı olmaz. Orada insanları rahatlatacak bir şekilde çalışma yaparız” ifadesini kullandı.

Editör: TE Bilişim