AK Parti Yalova Milletvekili Temel Coşkun ziyaretlerine geçtiğimiz gün kongresini yaparak yeni yönetimini belirleyen Yalova Barosu'ndan başladı. Baro Başkanı Hakan Gergeroğlu konuklarını kapıda karşılayarak baro hakkında bilgi verdi. Çok genç bir baro olduklarını söyleyen Gergeroğlu, “Oldukça genç bir baroyuz. Şu an baromuza kayıtlı 193 üyemiz var ancak bunların 142’si faal durumda. Ayrıca 12 de stajyer avukatımız var. Hukuk Fakültesi’nin de ilimizde olması ile birlikte her yıl 24 stajyer alıyoruz. Seneye kadar 150 faal üyemiz olacak. Yapılan bu ziyaretten oldukça memnuniyet duyduk. Bizim baro olarak siz siyasetçilerle amacımız aynı; halka hizmet” dedi.

Milletvekili Temel Coşkun da yapılan ziyarette bilgi alış-verişinde bulunarak baro hakkında çeşitli bilgiler aldı.

Milletvekili Coşkun’un ikinci durağı Yalova Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği oldu. Geçtiğimiz günlerde CHP Yalova Milletvekili Muharrem İnce’ye “Yalova’nın reklamını yaptığı” gerekçesiyle birlik tarafından sunulan plaket, yapılan ziyarette gündeme geldi. Konuyla ilgili açıklama yapan Birlik Başkanı Hüseyin Çetin, “Biz birlik olarak Edirne’ye, Tekirdağ’a, Antalya’ya ve Eskişehir’e gittiğimizde 77 plakalı aracı gördüklerinde ‘Muharrem İnce’ye selam söyleyin” diye bağırıyorlar” dedi.

AK Parti İl Başkanı Yusuf Ziya Öztabak, plaket verilmesinin yanlış olduğunu söyleyerek, “Burası Yalova Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği’dir. Dolayıyla çok geniş bir kitleye hitap ediyorsunuz. Neden Konya’da ya da Karadeniz’de İnce diye bağırmıyorlar. Belli bir amaçla veya özel bir faaliyetle ilgili verilir ama tanıtım için bunun verilmesi son derece yanlış” diye konuştu.

Esprili olarak “Bu kadar neden alınıyorsunuz?” diyen Hüseyin Çetin, “Bakın Muharrem benim yeğenim. O CHP’li ama ben AK Partiliyim. Seçimlerinizde sizlerin destekçisi olduk, açıkça söylüyorum. O bizim sorunlarımızı mecliste gündeme getirdi. Biz de bu yüzden plaket verdik” şeklinde konuştu.

“Konseptine Uygun Plaket Tabiki Verilmeli”

Şehrin her türlü sorununun çözümüne katkıda bulunduklarını söyleyen Coşkun ise verilen plaketle ilgili şu sözleri söyledi:

“Hiçbir şey yapmasa da 15 yıldır bu ilin milletvekili. Programına, konseptine uygun plaket tabi ki verilmeli. Bizim bir kör tarafımız var. Biz hep eleştiriyoruz ama yapılana da bir teşekkür etmek zor geliyor. Siz hizmet verdiğiniz kesimlerden ne kadar teşekkür alıyorsunuz? O tanıtıyor ya da reklamını yapıyor. Bir şey diyemem ama benim ilime katkısı var mı? Yok. İşin başka tarafından bakalım. Marifet iltifata tabiidir deniliyor. İlimiz küçük bir yer. Burada farklı bir konsept yapabiliriz. Biz sizlerden gelen destekle buralardayız. Sizlerden gelen takdir ve teşekkürlerle de sorunlara çözümler getiririz. Genel anlamda siyasette böyle bir cimrilik var. Yalova iki oda bir salon. Biz muhalefet-iktidar birliğini temin edemiyoruz ama bunu Yalova’da yapabiliriz. Biz bu ilin sorunlarının çözümüne destek vermeye hazırız. Kavşak, hastane ve kentsel dönüşüm bizim ortak sorunumuz. Şeffaf bir dünyada yaşıyoruz. Kimse vurup kaçmayacak. Sizlere bir görev düşüyor. İlimizle ilgili ortak adımlar atalım.”

Yapılan espri ve konuşmaların ardından Başkan Çetin tarafından esnafların sorunlarıyla ilgili Milletvekili Coşkun’a bir dosya sunuldu. Coşkun, sorunların çözümü için destekte bulunacağını belirtti.

Editör: TE Bilişim