CHP Yalova Milletvekili ve CHP eski Grup Başkanvekili Muharrem İnce, CHP Yalova İl Başkanı Özcan Özel, İstanbul Büyükşehir Belediyesi eski Başkanlarından Ahmet İsvan, Belediye ve İl Genel meclisi üyeleri ile yaklaşık yüz kişilik bir partili grubu Adliye bahçesinde geldi. Yalova Emniyet Müdürlüğünün de güvenlik önlemi aldığı eylemde konuşan CHP Yalova İl Başkanı Özcan Ak Parti Hükümetinin 17 Aralıktan beri Hukuk devleti ve hukuka darbe yaptığını söyledi. Özel konuşmasında, "Yüz yılın yolsuzluğunu, yüz yılın yüzsüzlüğü takip ediyor. 17 Aralık sabahı paraları sıfırlamışlardı. Şimdide hukuku sıfırladılar. Verilen takipsizlik kararı bakanlardan sonra Türkiye'de hukuk sisteminin de rüşvetçilerin önüne yatırıldığını ortaya koymuştur. Türkiye'de AKP tarafından dizayn edilen yargı sistemi artık yolsuzluk yapanı, rüşvet alanı cezalandırmıyor aklıyor. Yolsuzluğu, soruşturanı ve gündeme getireni ise cezalandırıyor.  Türkiye 17 Aralık sabahı evde ayakkabı kutularında saklanan milyon dolarlara, bakan çocuklarının evlerinde bulunan  çelik kasalara ve para sayma makinelerine, rüşvet aldığı iddia edilen bakanlara tanıklık etti. O sabah evdeki paraları sıfırlama telaşına düşenleri gördü.  Yolsuzluk soruşturmasını ne istediler de vermedik dedikleri paralel yapının darbesi diyerek itibarsızlaştıranlar 17 Aralıktan beri Hukuk devleti ve hukuka darbe yaptılar. Polisleri sürdüler, hakim ve savcıları sürdüler. Bugün savcıyı değiştirebilirler. Polisi değiştirebilirler. Yönetmelik ve kanunu değiştirebilir yaptığınız yolsuzluğu, aldığınız rüşvetleri kapatabilirsiniz. Hatta savcıları yargılayabilirsiniz. Devleti haksız yere gözaltına alındık diye tazminat ödemeye mahkum edebilirsiniz. Ama CHP iktidarında bütün bu yaptıklarınızın hesabını vereceksiniz. CHP iktidarında yardım toplama kanununa muhalefetten değil, rüşvet ve yolsuzluğu kapatmak için yaptığınız yargı darbesinden yargılanacaksınız" dedi. 

İnce, "Bu Hırsızlıkların Kaydı Var"
CHP Yalova İl Başkanı özcan Özel'in ardından söz alan CHP Yalova Milletvekili ve CHP eski Grup Başkanvekili Muharrem İnce ise, "Taşlar bağlı, köpekler serbest. Türkiye'nin durumu bu. Alınan oylar hırsızlıkları aklamaz.  Halk kanaatine göre oy verir. Hakim kanıtlara göre karar verir. Bu hırsızlar mutlaka yargılanacaklar. Bu hırsızlar çaldıkları paranın haram olduğunu bildikleri için elle saymayıp para sayma makineleri ile sayıyorlar.  Haram paraya el sürmeyecek kadar da Müslümanlar.  bu hırsızlardan bu hesabı soracağız. Bu devlet 90 yıllık bir devlet değildir. Bu devlet 3 bin yıllık bir devlettir. Bu devletin, Osmanlı ve Selçuklu'nun iyi yaptığı bir iş vardır. Hep bir kayıt vardır. 300 sene öncesinin tapu kaydı bulunuyorsa bu hırsızlıkların kaydı da bir yerlerde var merak etmeyin" şeklinde konuştu.
Ardından adliye binası önüne CHP'liler tarafından üzerinde, "Adaletin Kara Günü" yazılı siyah bir çelenk bırakıldı. CHP'liler çelengi bıraktıktan sonra hep birlikte dağıldılar. 

Editör: TE Bilişim