Konuyla ilgili bilgilendirmede bulunan Yalova Balkan Göçmenleri Kültür ve Dayanışma Derneği (Bal-Göç) Başkanı Lütfi Özgür, Yalova’da 2 bin kişinin sandığa gitmesini öngördüklerini söyledi.

3 Sandık Kurulacak

Türkiye’de 136 sandığın kurulacağını söyleyen Başkan Özgür, Yalova’da da ilk defa 3 sandığın kurulacağını söyledi. Seçimlerin Gaziosmanpaşa Mahallesi’ndeki Gaziosmanpaşa İlköğretim Okulu’nda gerçekleşeceğini söyleyen Özgür, Bulgaristan vatandaşlarının Kurban Bayramı’nın ikinci gününde sandığa gideceğini açıkladı. Bunun için Yalova’da titiz bir çalışma yürüttüklerini belirten Özgür, “Bulgaristan, Avrupa Birliği üyesi ülke olmasına rağmen hala orada yaşayan Türklere ikinci sınıf vatandaş muamelesi uygulanıyor. Ayrıca Bulgaristan’a yatırımın da yapılması lazım. Haklar verilmiyor, alınıyor. Biz bu seçimde bunun için ciddi ve titiz bir çalışma yürütüyoruz. Daha önce hep 2 sandık açılıyordu ancak artık 3 sandık kurulacak” dedi.

Yalova’da 6 Bin AB Vatandaşı Var

Yalova’da 6 bin civarında AB vatandaşı olduğunu, 3 binin üzerinde de seçmen potansiyeli olduğunu belirten Özgür, 2 bin kişinin Yalova’da sandığa gidip oy kullanmasını beklediklerini söyledi. Özgür, “Yalova Valiliği ve Yalova Belediyesi’nin lojistik desteği ile Bulgaristan vatandaşlarının yoğun olarak yaşadığı Taşköprü, Subaşı, Altınova ve Çiftlikköy’deki belediye başkanlarımıza da verdikleri destekten dolayı teşekkür ediyoruz” diye konuştu.

“Çifte Bayram Yaşamak İstiyoruz”

Yalova’da yaşayan Bulgaristan vatandaşlarının Türk ve Müslümanların oylarına talip Hak ve Özgürlükler Hareketi’nin (HÖH) lideri Lütvi Mestan’a oy verip desteklemesini beklediklerini belirten Özgür, “Bizim desteklediğimiz parti Hak ve Özgürlükler Hareketi Partisi’dir. Seçmen kâğıdında 18’inci sırada yer alıyor. Bayramın ikinci günü oy kullanılacak. Bizler çifte bayram yaşamak istiyoruz” dedi.

Editör: TE Bilişim