Türkiye İstatistik Kurumu'nun (TÜİK) son yayınladığı verilere göre Türkiye'de mutluluk düzeyi en yüksek olan iller belli oldu. Yalova ise en mutlu iller arasında 25. sırada yer aldı.
Türkiye İstatistik Kurumu'nun (TÜİK) verilerine göre  Türkiye'de en mutlu il Sinop olurken, Yalova sıralamada 25. sırada yer aldı. Mutlu olduğunu ifade eden bireylerin oranının en yüksek olduğu il yüzde 77,7 ile Sinop oldu. Sinop'u sırasıyla yüzde 76,4 ile Afyonkarahisar ve yüzde 75,9 ile Bayburt takip etti. Mutlu olduğunu söyleyen insanların en düşük olduğu il ise yüzde 42 ile Tunceli oldu.
Sağlıkta en mutlu il Afyonkarahisar
Kendilerini en çok sağlıklı olmanın mutlu ettiğini ifade edenlerin oranı yüzde 68 olurken, bu oranın en yüksek olduğu ilin yüzde 84,3 ile Afyonkarahisar, en düşük olduğu ilin ise yüzde 52,7 ile Mardin olduğu gözlendi.
Polisten en memnun olan il Artvin
Türkiye genelinde asayiş hizmetlerinden memnuniyet oranı yüzde 79,4 olurken, memnuniyetin en yüksek olduğu ilin yüzde 94,9 ile Artvin, en düşük olduğu ilin ise yüzde 58,9 ile Şırnak olduğu görüldü.
Ulaştırmada en mutlu il Afyonkarahisar
Ulaştırma hizmetlerinden memnuniyetin en yüksek olduğu il yüzde 94,2 ile Afyonkarahisar oldu. Bu oranın en düşük olduğu ilin ise yüzde 50,2 ile Hakkari olduğu tespit edildi.

Editör: TE Bilişim