Devleti ele geçirmek adına yapılan darbe kalkışmasına Yalovalılarda tepki gösterdi. Demokrasiye sahip çıkan Yalovalılar Cumhuriyet Meydanına inerek bu ülkeye ve demokrasiye bağlılıklarını yüksek sesle haykırdılar. 
Darbe kalkışmasının ilk anlarından itibaren güvenlik güçleri de hızla reaksiyon verdi. Yalova Valiliği bahçesinde toplanan güvenlik güçleri darbe kalkışmasının Yalova'da gerçekleşecek bir adımına karşı hazırlıklarını yaptı. Sakin ve itidalli bir tutumla ildeki tüm önemli noktalarda gerekli önlemi alan güvenlik güçleri hiç bir olumsuzluğun yaşanmasına imkan vermediler. 
Darbe Kalkışmasına vatanını ve milletini seven Yalovalılardan da tepki gecikmedi. Ellerinde Türk bayraklarıyla Cumhuriyet Meydanı'na yürüyen binlerce vatandaş Cumhuriyet Meydanında tarihi bir kalabalığa imza attı. Darbe kalkışmasının ilk anlarından itibaren Cumhuriyet Meydanında adeta Demokrasi nöbeti tutan binler, Türk halkının vatanına, devletine ve demokrasiye bağlılığını en somut şekilde ortaya koydular. 
Darbe kalkışmasına yönelik Yalova'da her hangi bir olumsuzluk yaşanmazken, sokağa çıkan asker olmadı. Geceyi tedirgin ama olaysız bir şekilde geçiren Yalova'da güvenlik önlemleri ise halen geniş bir şekilde devam ettiriliyor. 
Editör: TE Bilişim