Kültür-Sanat

"Yalnız tahtçı" Kit Harington

Game of Thrones'un Jon Snow'u, diziden Golden Globe'a aday gösterilen tek isim oldu

11 Aralık 2019 08:06

T24 Dış haberler

Dünyanın en çok izlenen dizilerinden olan ve bu sene final yapan Game of Thrones'tan sadece bir aday Golden Globe ödüllerine aday gösterildi. Dizinin en çok sevilen karakterlerinden Jon Snow'u canlandıran Kit Harington en iyi aktör ödülüne aday gösterilirken, geçen senelerde ödüllere alışan dizinin kendisi veya başka hiçbir oyuncusu prestijli ödüllere aday gösterilmedi.

Ödüle aday gösterilmesiyle ilgili The Hollywood Reporter'a açıklamalarda bulunan Harington, "Görünüşe göre ben yalnız tahtçıyım" dedi ve ekledi; "Kendimi bir masada 'yalnız tahtçı' olarak tek başıma otururken hayal ediyorum" dedi.

"Aday gösterilmeyi beklemiyordum, belki diziyi aday gösterirler diye düşünüyordum" diyen Harington, "Evde repliklerimi ezberliyordum, o sırada reklamcım aradı. Beklenmedik ve güzeldi" ifadelerini kullandı.

Harington, "Ne zaman bu diziye veda etsem bir şey oluyor ve bana bu hikayeyi hatırlatıyor. Bu da o anlardan biri. HFPA'ya beni aday gösterdiği için teşekkür ederim. Bu dizi ile uzun yıllar geçirdik" dedi ve ekledi; "Game of Thrones'un her anını sevdim. Garip bir his ama Jon Snow için mutlu hissediyorum, bilmem bunu anlatabiliyor muyum?".

Harington, 'Drama Dalında En İyi Aktör" ödülü için Brian Cox (Succession), Rami Malek (Mr Robot), Tobias Menzies (The Crown) ve Billy Porter (Pose) gibi isimlerle yarışacak.

Game of Thrones daha önce 7 defa Golden Globe Ödül Törenleri'nde aday gösterildi. Tyrion Lannister'ı canlandıran Peter Dinklage 2012'de En İyi Yardımcı Aktör ödülünü kazanmıştı.