Vakfıkebir İlçesi’ne bağlı Yalıköy Mahallesi nüfusuna kayıtlı 2. Sınıf Öğrencisi Aymina Turmuş, Uluslararası alanda elde ettiği dereceyle çok önemli bir başarıya imza attı.



Vakfıkebir İlçesi’ne bağlı Yalıköy Mahallesi nüfusuna kayıtlı Emine Turmuş ile Hakan Turmuş’un kızları Kocaeli Özel Derince Kavram Koleji 2.sınıf öğrencisi Aymina Turmuş, Kanada’da yapılan ve 7 bin 328 kişinin katıldığı uluslar arası Caribou Matematik Yarışması’nda dünya birinciliğini elde ederek gururumuz oldu.
"ULUSLARARASI CARİBOU MATEMATİK YARIŞMASI"
Öğrencilerin severek matematik yapmalarını ve problem çözmeye yönelik keyifli vakit geçirmelerini amaçlayan Kanada merkezli organizasyon, dünya çapında internet ortamında düzenleniyor. Yılda 6 kez 12 kategoride düzenlenen yarışma, İngilizce, Fransızca ve Farsça yapılıyor. Türkiye'den yarışmaya katılmak isteyen öğrenciler ise bu dillerden birini seçebiliyor. 
“AYMİNA İLE GURUR DUYUYORUZ”
Özel Derince Kavram Koleji matematik öğretmeni Cansu Gökçe’nin büyük emekleri ve organizasyonu ile yarışmaya katılarak yeni nesil soruların hepsini doğru bir şekilde cevaplayan Aymina, 6 aşamadan oluşan yarışmanın 3. aşamasında 1.olmayı başardı. Konu ile ilgili olarak bir açıklama yapan okul Müdürü Fatih Ünal,”Okulumuz öğrencilerinden bizleri onurlandıracak bir sonuç alarak dünya birinciliği elde eden Aymina ile gurur duyuyoruz. Matematik öğretmenimiz Cansu Gökçe hanımın da büyük emekleri ve organizasyonu doğrultusunda yarışmaya katılan öğrencimiz 6 aşamadan oluşan yarışmanın 3. aşamasında bütün soruları doğru cevaplayarak dünya birinciliği aldı. Özel Derince Kavram Koleji olarak gururluyuz. Öğrencimizin ailesine ve öğretmenlerine de minnettarız. Aymina Uluslararası Caribou Matematik Yarışmasının 6. aşamasına kadar devam edecek. 6. aşama sonucunu hep birlikte takip ediyoruz ”şeklinde konuştu.