“GELİŞMİŞ TOPLUMLAR AYNI ZAMANDA SANATINI ZİRVEYE ÇIKARMIŞ TOPLUMLARDIR”



Vakfıkebir Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü bünyesinde Yalıköy Mahallesindeki karma serginin açılışı İlçe Kaymakamı Mesut Yakuta, protokol üyeleri ve vatandaşların katılımı ile gerçekleştirildi.
Vakfıkebir Halk Eğitim Merkezi Bünyesinde Yalıköy Mahallesinde açılığı yapılan sergiye İlçe Kaymakamı Mesut Yakuta’nın yanı sıra Belediye Başkan Vekli Ahmet Salih Birincioğlu, Milli Eğitim Müdürü Samim Aksoy, Şube Müdürü Osman İskender, Halk Eğitim Merkezi Müdürü M. Birol Yüksek, Daire amirleri, Okul Müdürleri, muhtarlar ve vatandaşlar katıldılar. 
Halk Eğitimi Merkezleri yurt sathında gerek eğitimin tabana yayılması ve gerekse becerilerin artırılması konusunda önemli görevler üstlenmişlerdir. Vatandaşlarımızın sosyal ve kültürel gelişimlerini sağlamak, onlara bilgi beceri kazandırmak, ,kültürel eserlerimizi korumak, yaşatmak, yaygınlaştırmak, kursların en önemli özelliğidir.
“GELİŞMİŞ TOPLUMLAR AYNI ZAMANDA SANATINI ZİRVEYE ÇIKARMIŞ TOPLUMLARDIR”
Vakfıkebir Halk Eğitimi Merkezi Müdürü M. Birol Yüksel sergi açılışı ile ilgili olarak yaptığı açıklamada; “Bu amaçla ilçemize de merkez ve mahallelerimizde çeşitli kursların açılmasına önem verdik. Meslek öğrenmenin yanında sosyal ve kültürel faaliyetlerini geliştirme çalışmalarına kurslarımızda ağırlık verdik. Kurslarımıza katılan kursiyerlerimizin hayata bakış ufuklarını genişletmekte kurumumuzun hedefleri arasındadır. Bu yönüyle de düşündüğümüz zaman örgün eğitimin yanında yaygın eğitimin de önemli bir işlevi olduğunu görmekteyiz. Toplumumuzda sosyal ve ekonomik kalkınma ile sanat eşdeğer misyon yüklenmedikçe gerçek bir ilerlemeden bahsedemeyiz. Şunu aklımızdan çıkaramamalıyız ki! Gelişmiş toplumlar aynı zamanda sanatını zirveye çıkarmış toplumlardır. Bu bakış açısıyla önümüzdeki yıl vatandaşlarımızın mesleki kursları yanında sanatsal faaliyetlere deyönlendirildiği kursların açılmasını talep etmelerini ve bu kurslara katılımlarını arzu etmekteyiz. Eğitim ancak ve ancak toplum olarak desteklenirse ve gerçekleştirilirse bir anlam kazanır. Burada başta yöneticiler olmak üzere herkese hepimize büyük görevler düşüyor. Önümüzdeki yıllarda ilçe merkezinde ve mahallelerimizde resmi kurum ve kuruluşlarda açılacak olan kurslara herkesimin desteğini bekliyoruz dedi.”
Müdür Yüksek, Kurum olarak Yalıköy Mahallemizde Usta öğreticilerimizden Seval Tamtürk El Nakışları, Emine Mollaahmetoğlu Giyim, Hülya Koyun El Sanatları dallarında kursları açmışlardır. Kurslara İlçe merkezinden ve yalıköy mahallemizden 52 kursiyer katılmışlardır.  Usta öğreticilerimize ve kursiyerlerimize yapmış oldukları çalışmalardan dolayı kurumum adına teşekkür ediyor, gelecek yıl burada açacağımız çeşitli kurslara halkımızın katılımını bekliyorum.
 Bu vesile ile sergimizin açılışında bizleri onurlandıran ilçe kaymakamımız sayın Mesut Yakuta’ ya, Belediye başkan vekilimiz Ahmet Salih Birincioğlu’na, Milli Eğitim Müdürümüz Samim Aksoy ‘a, kurum müdürlerimize ve yalıköy halkına kurumum adına teşekkür ederim dedi.