Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        İlk defa geçen sene ortaya sürülen ve sosyal medyada son günlerde yine dolaşıp duran bir fotoğraf var: Yedi kişi yüksekçe bir yere kurulmuş darağacında idam edilmişler ve aşağıda toplanan halk sallanan cesetleri seyrediyor…

        Fotoğrafla beraber gönderilen mesajda da imlâsına dokunmadan nakledeceğim şu sözler yeralıyor:

        “Hükümet: CHP. Yıl: 1940. Yer: Tokat. Tekke ve Zaviye kanununa muhalefet ettikleri gerekçesiyle Kadir’i Tarikati müntesibi 7 Anadolu Evladı idam edilmişti. Allah size iktidar yüzü göstermesin İnşaALLAH! Adaler diye yırtınan CHP marifetlerinden sadece biri”.

        Fotoğrafı görüp mesajı okuyan ve böyle kışkırtıcı görüntülere teşne olan dünyadan habersiz yığınlar, fotoğraf hakkında yorum üstüne yorum yapıyorlar. Resimdekilerin şapka giymeyi reddettikleri için asılan Tokatlılar olduğu söyleniyor, “Allah size iktidar yüzü göstermesin” bedduasının altına sıra sıra “Âmiiiin!” yazılıyor, derken bedduanın dozu daha da artıyor, “Allah size güneş yüzü göstermesin!”den başlayıp her çeşit belâ okumaya kadar uzanıyor!

        Ama ortada ciddî, çok ciddî bir sahtekârlık var: Darağacında salkım salkım sallanan yedi zavallıyı gösteren fotoğraf 1940’da Tokat’ta değil, 26 Haziran 1942’de Polonya’nın Krakow şehri yakınlarındaki Plaszow’da, tren istasyonunda çekilmiştir; canları alınanlar Naziler’in katlettikleri Polonyalılar’dır ve öyle ki fotoğraf Wikipedia’nın yabancı dildeki sayfalarında bile mevcuttur!

        Hani bundan 25 sene önce çekilen “Schindler’in Listesi” diye çok meşhur bir film vardı ve Oscar Schindler adındaki Alman işadamı Polonya’daki bir çalışma kampından bazı Yahudiler’i kurtarıyordu ya…

        Fotoğraftaki idamların yapıldığı Plaszow, Schindler’in çabalayıp duruğu bu kamptır, kampın filmde Ralph Fiennes’in canlandırdığı zulmüyle meşhur kumandanı Amon Goeth de savaştan sonra oralarda bir yerde idam edilmiştir.

        “Kadirî” yazmayı bile bilmeyen bir sahtekârın “CHP’nin marifeti” diye ortaya sürdüğü bu fotoğraf, şimdi internete oradan oraya dolaşıyor!

        Benzer bir sahtekârlığı bundan beş-altı sene önce de görmüştük: Dersim tartışmalarının ayyuka çıktığı günlerde hem sosyal medyada, hem de gazetelerde Dersim’de çekildiği iddia edilen bir fotoğraf kullanılmıştı. Yere oturtulmuş kadın, erkek, çoluk, çocuk bir grup, grubun arkasında da ellerindeki silâhları ile can almaya hazırlanan askerler vardı ve resim bir anda dört bir yana dağılmış, Dersim olaylarının sembol fotoğraflarından biri oluvermişti.

        Ama bu fotoğrafın da çekildiği iddia edilen yer ile alâkası yoktu; sosyal medya sahtekârlarının tepe tepe kullandıkları Polonya’ya aitti, 1940 Temmuz’unda Naziler’in kurduğu bir başka toplama kampında, Belzec’te çekilmişti resimde görünenler de Dersimliler falan değil, kampa kapatılan ve sonra katledilen Polonyalı çingenelerdi!

        DEVÂSÂ BİR ÇÖPLÜK!

        “Sosyal medya işte budur, devâsâ bir çöplükten ibarettir” diyeceğim, senelerden buyana zaten diyorum ama bunu söylerken Polonya’da çekilen bir fotoğrafı Tokat’a mâletme sahtekârlığının gerisindeki derin ahlâkî zaafı da ifade etmem lâzım…

        Türkiye’de son senelerde bir kısmı echel, bir kısmı da hem cahil, hem sahtekâr, ve işlerine yarayacak hemen her vasıtayı kullanmaktan, bu uğurda binbir yalan söyleyip düzenbazlık etmekten çekinmeyen kötünün de kötüsü niyetlerle donanmış bir güruh türedi! Ahlâkî endişenin zerresini taşımadıkları için fotoğraftan kitaba, bilgiden belgeye kadar çarpıtabilecekleri ne bulurlarsa ideolojilerine, inançlarına ve düşüncelerine yarayabileceği maksadıyla ortaya sürüyorlar; bütün bunları yaparken milleti ve hattâ nesilleri nasıl zehirlediklerini hatırlarına bile getirmiyorlar!

        Beyler, hanımlar, irşâd olabilme hevesi ile hoca, üstâd, pîr, şeyh vesaire arayan gençler, geçkinler, mücadeleye heveslenen ama neyin mücadelesini edeceklerini bilmeyen heveskârlar, uyanın! Uyanın ve “dine-imana hizmet” iddiası ile geçmişten hesap sormaya kalkışan güruhun ortalığı böyle binbir çeşit yalan, dolan ve iftira ile bulandırmakla hem size, hem de inanınıza ve İslâmî kimliğinize hakaret etmekte olduklarının artık farkına varın!

        Daldığınız nefret ve cehalet uykusuna devam ettiğiniz takdirde Naziler’in toplama kamplarının “CHP zulmü”, Polonya çingenelerinin de “Dersim kurbanları” diye yutturmalarına müstahaksınız demektir!

        Sosyal medyada “1940’da şapka giymeyi reddeden Tokatlılar’ın idamı”  diye dolaşan bu resim, Naziler’in 1942’de Polonya’nın Krakow şehri yakınlarındaki Plaszow’da idam ettikleri Polonyalılar’ın fotoğrafıdır.
        Sosyal medyada “1940’da şapka giymeyi reddeden Tokatlılar’ın idamı”  diye dolaşan bu resim, Naziler’in 1942’de Polonya’nın Krakow şehri yakınlarındaki Plaszow’da idam ettikleri Polonyalılar’ın fotoğrafıdır.

        Diğer Yazılar