Yakın Galaksilerimizin Birinde Devasa Bir Patlama Yaşandı

48
6
4
3
3
Bilim insanları uzayı gözlemlemek ve analiz etmek konusunda hiç olmadığı kadar büyük imkanlara sahip. Bu imkanlar neticesinde yepyeni bir keşif yapıldı.

Uzay gözlemlerinin artık ne kadar erişilebilir olduğunu söylememize gerek dahi yok. Kendi imkanlarınızla veya biraz ekonomik destekle uzayda olan biten şeyleri gözlemlemeniz çok kolay. Hatta siz de 'Tesla'nın aracı uzaya çıkmadı!' diyenleri yanlışlamak için kendi teleskopunuzla bu aracın gidişine şahitlik edebilirdiniz.

Bilim insanları tarafından yapılan son keşfe göre, yakın galaksilerimizin birinde büyük bir patlama yaşandı. Supernova diye adlandırılan patlamadan 100 kat fazla bir patlama Hawaii'de gözlendi. Henüz bu patlamaya neyin sebep olduğuna dair hiçbir fikir yok.

Hiç kimsenin beklemediği bir anda yaşanan ve '“AT2018cow' olarak adlandırılan bu patlama oldukça enteresan. Çünkü bilindik hiçbir gerekçe bu patlamaya sebep olacak nitelikte değildi. İnsan oğlu şu an bambaşka bir sırra sahip; herhangi bir gerekçe olmaksızın bu patlamaya ne sebep oldu? Bilim insanları bunu araştırmaya devam ediyor ancak 18 farklı teleskopla gözlemlenen bu olayın gerekçesi bir süre daha gizemini koruyacak.

Kaynak : http://mysteriousuniverse.org/2018/06/massive-explosion-of-unknown-origin-rips-through-neighboring-galaxy-at-incredible-speed/
48
6
4
3
3
Emoji İle Tepki Ver
48
6
4
3
3