Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkanı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
Yahşihan

Yahşihan Belediyesinden 10 Bin Kişilik İftar

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

Kırıkkale’nin gelişen yüzü Yahşihan İlçe Belediyesi tarafından geleneksel hale getirilen ve bu yıl ilk defa bu kadar büyük bir devasal bir buluşmaya ev sahipliği yapan iftar yemeğine yaklaşık 10 Bin 800 kişi katıldı. Yaptıkları programın Kırıkkale buluşması olduğuna dikkat çeken Yahşihan Belediye Başkanı Ahmet Sungur, katılan herkese teşekkür etti. Başkan Sungur tüm halka hitaben yaptığı konuşmada “Mübarek Ramazan ayında vatandaşlarımızla birlikte bir sofrada buluşmanın mutluluğunu ve gururunu yaşıyoruz” dedi.

DOSTLUK PEKİŞTİ
Mübarek Ramazan ayının manevi atmosferini dolu dolu yaşayan Yahşihan Belediyesi, her yıl olduğu gibi bu yılda vatandaşlarla iftar sofrasında buluştu. Kırıkkale’nin en büyük Alışveriş Merkezi olan PODİUM AVM’nin otopark alanında gerçekleştirilen yemeğe AK Parti Kırıkkale Milletvekilleri Abdullah Öztürk ile Mehmet Demir katıldı. Yemekte daha önceden planlanan programı nedeniyle katılamayan Ramazan Can’ın mesajı okunurken, 7’den 70’e her kesimden katılımcının olduğu yemekte birliktelik mesajı verildi. İl, ilçe, belde ve köylerdeki vatandaşların bir araya geldiği yemekte, hem dostluk ve kardeşlik pekişti, hem de Ramazan ayının sevinç ve huzuru bir arada karşılandı. İftara katılan tüm vatandaşlarla tek tek ilgilenerek hal hatırlarını soran Yahşihan Belediye Başkanı Ahmet Sungur’a halkın ilgisi de büyük oldu.

Yahşihan Belediyesinden 10 Bin Kişilik İftar - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri

2018’DE HEDEFİMİZ 15 BİN
Yemekten önce Yahşihan İlçe Müftülüğüne bağlı camilerde görev yapan İmam Hatipler tarafından ilahi ve kasideler okundu. İftar duasından öncesinde bir selamlama konuşması yapan Yahşihan Belediye Başkanı Ahmet Sungur, “Bugün burada birlik ve beraberlik içindeyiz. Allah (c.c) millet olarak bizi tefrikaya düşmeden birlik ve beraberlik içinde yaşatsın. Yıllardan beri sınırlarımız içerisindeki Kırıkkale Üniversitesi öğrencilerimiz ile, daha sonra da geleneksel hale gelen ve aralıksız iftar yemeğimizi biraz büyütmek istedik. Burada kadın, kız, yaşlı, genç, çocuk ayırt etmeden yemeğine katılımlar oluyor. Bizde bu yemeğe öncülük ediyoruz. Her yıl katılım artıyor. Vatandaşlarımız davetimize icabet etti ve binlerce kişi bir araya geldik. Biz buraya bu yıl yaklaşık 8 bin 500 kişi katılmasını bekliyorduk ve bu şekilde bir organizasyon yapmıştık. Fakat halkımız sağlosun bizi mahçup etmedi ve yaklaşık 10-12 bin kişilik katılım oldu. Allah nasip ederse 2018 yılında bu sayımızı 15 Bin kişi olarak belirleyeceğiz. Cenabı Allah başta Kırıkkale’mizin, Ülkemizin ve milletimizin birlik ve birlikteliğini bozmasın” sözlerinde bulundu.

Yahşihan Belediyesinden 10 Bin Kişilik İftar - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri

BİR KEZ DAHA GURUR DUYDUM
“Rahmet ayı, bereket ayı, paylaşım ayı olan on bir ayın sultanı Ramazan Ayı’nda Kırıkkaleli hemşerilerimizle bir araya gelmek bizleri gururlandırdı” diyerek konuşmaya başlayan AK Parti Kırıkkale Milletvekili Mehmet Demir, “Vatandaşlarımızla, hemşerimizle bu mübarek ayda el ele, hep bir arada bulunmak bizler için büyük bir mutluluk ve onur olduğunu ifade etmek istiyorum. Bu on bir ayın sultanı olan ramazan ayında insanımızla aynı sofrada buluşmak bizlere ayrı bir heyecan, huzur ve mutluluk veriyor.  Dinimizin gereği de bu sofraları paylaşmak gerekiyor. Bugün burada sadece Yahşihan’dan değil Kırıkkale’nin çevre ilçe, mahalle ve köylerinden gelen birçok vatandaşımız var. Geldiğiniz için hepinize teşekkür ediyorum. Bugün bu gece bu iftarı düzenleyerek hepimizi bir araya getiren, Yahşihan’ın çok başarılı belediye başkanı, çok güzel hizmetlere, çok güzel icraatlara imza atan Yahşihan Belediye Başkanımız Ahmet Sungur ile bir kez daha gurur duyuyorum. Gelen tüm hemşerilerimize teşekkür ediyorum. Ülkemiz, ailemiz ile birlikte huzurlu bir bayram geçirmeyi diliyorum” diye konuştu.

BU BİRLİKTELİK ŞARTTI
Birlik, beraberlik, kardeşlik bağlarını güçlendirildiği bu iftar sofrasında binlerce kişinin buluşmasını sağlayan Allah’a (c.c) şükrederek konuşmaya başlayan AK Parti Kırıkkale Milletvekili Abdullah Öztürk, “Böyle bir tabloyu bizlere yaşatan siz değerli Kırıkkaleli hemşerilerimize teşekkür ediyorum. Bu buluşmayı sağlayan Yahşihan Belediye Başkanı Ahmet Sungur’a teşekkür ediyorum. Bugün Kırıkkale’nin gösterdiği birlik, beraberlik gerçekten çok önemli. Şimdi bulunduğu konum itibari ile asılında Kırıkkale’yi 43 ile bağlayan bir alanda Ramazan’ın son günlerinde aslında Yahşihan ölçeğinde biz Kırıkkale’yi gösteriyoruz. Şimdi bakıyorum Ankara’dan gelen bir çok otobüs Kırıkkale’nin realitesini burada görüyor. Yahşihan Belediye Başkanımıza da bu noktada da teşekkür ediyorum. Kırıkkale’nin birlik ve beraberliğinin ne kadar ehemmiyette olduğunu burada Cümlealeme gösteriyor. Allah’a şükürler olsun bizler bir ve beraberiz. Rabbim ibadetlerimize kabul etsin. Allah’ım tekrarlarını nasip etsin. İnşallah önümüzdeki dönemlerde de bu kadar geniş kapsamlı toplantıları, yemekleri yapabilmeyi umut ediyorum. Gelen misafirlerin geri döndüğünü bile gördüm. Bu kadar büyük bir iftar yemeğinin yapılmasını şart ve gereklilik olduğunu bir kez daha gördük” dedi.

Haber71.Net Editor

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
0 0 votes
Haber Değerlendirme
Subscribe
Bildir

guest
0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
Başa dön tuşu
0
Would love your thoughts, please comment.x