YAĞIŞLAR EKİLİ ALANLARA BÜYÜK ZARAR VERDİ | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

YAĞIŞLAR EKİLİ ALANLARA BÜYÜK ZARAR VERDİ


 

Sel mağduru Mersin’in Tarsus ilçesinde araziler sulara gömüldü! Destek bekleyen üreticileri ziyaret eden Belediye Başkanı Can, “Çiftçilerimizin zararı karşılanmalıdır” çağrısı yaptı.

Tarsus Belediye Başkanı Şevket Can, aşırı yağış ve fırtına nedeniyle taşkınların yaşandığı ova mahallelerinde incelemelerde bulundu. Belediyeden yapılan açıklamaya göre; Halitağa, Akarsu, Kelahmet, Ağzıdelik, Egemen, Alifakı ve Baharlı Mahallelerinin ekili alanlarında büyük zararlar meydana geldiğini belirten Başkan Can, çiftçilere geçmiş olsun dileğinde bulundu.

Belediyenin ilgili personelleriyle bölgede incelmelerde bulunan Belediye Başkanı Şevket Can, Tarsus Belediyesi olarak bütün imkanlarını seferber ettiklerini kaydetti.
Başkan Can, “Bölgemiz bu sene aşırı derecede yağış aldı. Tabi ki yağmura bir şey denmez. Ama yokluğu da bir sorun, çok olduğunda da ayrı bir sorun. Son günlerdeki aşırı yağıştan etkilenen ova mahallelerimizi ziyaret edip sıkıntıları yerinde değerlendirdik. Tarsus Belediyesi olarak elimizdeki imkanlarla onların her zaman yanlarında olduk. Çiftçilerimiz bölgemizde gerçekten çok sıkıntılı bir dönem geçiriyorlar. Tarlaların ve seraların büyük bölümü sular altında, ürünler hasat edilemeyecek durumda. Çiftçilerimizin bu arazileri ne zor şartlarda ektiklerini hepimiz yakinen biliyoruz. Birçoğu zaten borç harç içinde gelecek hasadı beklerken, bölgemizdeki aşırı yağış onların bu beklentilerini de sekteye uğrattı. Bu konuyu Mersin Milletvekilimiz Baki Şimşek de meclise taşımıştı. Ben de kendisini bu konuda destekliyorum ve hükümetimizden aşırı yağış alan Çukurova Bölgesi’nde zarar gören çiftçilerimize destek olmasını, kolaylıklar sağlanması gerektiğini belirtiyorum. Allah daha büyük afetlerden bölgemizi ve ülkemizi korusun. Zor günlerde birbirimize daha sıkı sarılmalıyız” dedi.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA