MENÜ

Yağdı yağmur esti rüzgar!

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Sabahın erken saatlerinde şehir turuna çıktık. Şehir dediğime bakmayın, topu topu 1-2 kilometrelik bir merkezi var zaten. Her adımda bir Fenerbahçe taraftarı vardı. Oslo’dan, İsveç’ten gelenler normal de, Cezayir’den geleni gördüm. Amsterdam’dan bir grup gelmiş, direkt uçsalar 1 saat sürecek yol. Fakat üç aktarmayla 13 saatte inmişler. Öğleden sonra yemeğe geçtik. Tüm restoranlar yine Fenerbahçeli dolu. Yemek sonrası ısınma turlarına başladılar! Herkesin elinde malum şişeler ve ağızlarda malum tezahüratlar. Gülerek geçiyor Norveçliler. Bir de o bağırışların anlamını bilseler!

Solskjaer’in duası

Maç saati yaklaştığında korkulan oldu. Sağanak bir yandan sıkıntı; rüzgar diğer yandan. Rüzgarı bile garip buranın, nereden estiği belli değil! Bir oradan bir buradan. Aklımıza Solskjaer’in basın toplantısı geldi hemen. “Yağmur yağar, fırtına çıkar, bir de üzerine kar yağar, turuncu topla oynarsak kazanırız” demişti. Pereira ise bu sözleri hatırlattığımda, “Bütün gece dua edeceğim; yağmur yağmasın, fırtına çıkmasın, kar yağmasın, turuncu topla oynamayalım” demişti. Görüntüye bakılırsa, ya Pereira sabaha kadar dua etmemişti ya da Solskjaer’in duaları daha etkiliydi.

Kenar oyası gibi!

İlk yarı tam anlamıyla bir kaostu Fenerbahçe için. Mücadele gücüne bakarsan övülmesi gereken bir takım. Atak ve pozisyon sayısına bakarsanız, kırık not vermeniz gereken. Molde üç bilinmeyenli bir denklem gibi. Çok kaliteli mi derseniz değil, ama ayakları yere sapasağlam basan bir takım. Hadlerini biliyorlar, mücadeleden vazgeçmiyorlar, kenar oyası örer gibi ısrarla kenarları kullanıp, rakibi göbekten delmeye çalışıyorlar. Fakat son noktada kalite sorunu çıkıyor karşılarına.

Takım olunca...

İkinci yarı, kanımca Pereira’nın bile tahmin etmeyeceği kadar kolay geçti. Fernandao bir attı, bir attırdı, işi bitirdi. İlk maç, herkesi yanıltmıştı. Çünkü gözden kaçırdığımız bir gerçek vardı; Molde ligin ortasında, Fenerbahçe ise henüz işin başındaydı. Şu an ise Molde ligi bitirmiş, Fenerbahçe takım olmaya başlamıştı.

En güzeli dönüş!

Sonuçta yağmur yağdı, fırtına koptu ama... Kusura bakma Solskjaer! Hava şartları da bir yere kadar... Ve işin en güzel yanı başlıyor şimdi; İstanbul’a dönüyoruz!

YORUM YAZ