MHP Merkez İlçe Başkanı Alper Yağcı, TÜİK tarafından açıklanan göç haritası ve toplu taşımaya gelen fiyat zammına tepki gösterdi

Millet çaresizlikten göç ediyor

2015 yılında Afyon’dan 3 bin 304 kişinin göç ettiğine dikkat çeken Yağcı, “İş bulmakta zorlanan aileler çaresizlik içinde büyük şehirlere göç etmek zorunda kalıyor. Zaten ekonomik olarak büyük sıkıntı yaşayan insanlara birde toplu taşıma ücretine zam yapılarak çaresiz bırakılıyor” dedi

Milliyetçi Hareket Partisi Merkez İlçe Başkanı Alper Yağcı gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu. İlk olarak Türkiye İstatistik Kurumu tarafından 2015 yılı göç raporu hakkında bilgi veren Yağcı, Ege Bölgesi’nde en ciddi göç hareketinin Afyon’da yaşandığına dikkat çekti.

Böyle parlayan yıldız mı olur?

İktidar tarafından sürekli olarak Afyonkarahisar’ın Ege’nin parlayan yıldızı olduğu iddialarının gündeme geldiğini kaydeden Yağcı, “Türkiye İstatistik Kurumu’nun 2015 raporuna göre ilimizden 3 bin 304 kişi istihdam olanaklarının zayıf olması nedeniyle büyükşehirlere göç etmiştir. Zaten ilimizin 2015 yılı nüfusu, doğum-ölüm oranı istatistiklerine bakıldığı zaman nüfusumuzun nasıl eridiğini çok iyi görüyoruz. İlimizden yaklaşık bin aile göç etmiştir. İktidar partisinin ilimizi hala nasıl Ege’nin parlayan yıldızı yaptıklarını merak ediyoruz” dedi. 

İşsizlik nedeniyle göç hızlandı

AKP iktidarı döneminde işsizliğin giderek arttığına dikkat çeken Yağcı, “İnsanları önce fakirleştirip sonra borçlandıran AKP’nin zulmünden korkan insanlarımız maalesef seçim dönemleri yine AKP’ye yönelmek durumunda bırakılmıştır. İnsanlarımız verilen 3-5 torba gıda paketine şükür eder hale getirilmiştir. Hükümet her yıl milyonlarca insana gıda yardımı yapmakla övünmektedir. Aslında bu övünülecek değil utanılacak bir tablodur” dedi.

Mermer polemiği kandırmaca

Bazı mermer işletmesi sahiplerinin, “Çalıştıracak işçi bulamıyoruz. Mültecilere iş imkanı tanınsın” şeklinde beyanatları hayretle izlediklerini söyleyen Yağcı, “Hükümete destek vermek için yapılan bu beyanatları şaşkınlıkla izliyoruz. Bir defa şu çok iyi bilinmeli ki; Mermer Fabrikalarında çalışan işçi kardeşlerimiz çok ağır şartlarda ekmek parası kazanmanın gayreti içindedir. Afyonkarahisar’da en ağır iş sektörü herkes biliyor ki mermer işletmeleridir. Asgari ücrete burada bir insanın çalışması neredeyse imkansızdır. Zaten belli bir süre bu fabrikalarda çalışan kardeşlerimiz ciddi sağlık sorunu yaşıyor” dedi.

Ücretler son derece yetersiz

Mermer fabrikalarında bir işçinin asgari ücrete çalışmasının haksızlık olduğunu ifade eden Yağcı, “İşçi bulamadığını iddia eden hükümet yanlısı bu şahıslar acaba işçi kardeşlerimize ne kadar maaş ödüyor açıklasınlar. Asgari ücrete işçi bulamayınca gözlerini mültecilere diktiler. Çünkü ülkemizde çaresizlik içinde bekleyen mülteciler 700-800 TL’ye bile iş aramaktadırlar. Bu durumu iyi bilen hükümet yanlısı mermercilerde mülteci avına çıktılar. Biraz vicdan sahibi olan herkes mermer fabrikasında asgari ücrete bir insanın çalışmasının imkânsız olduğunu çok iyi bilir” dedi.

Petrol düşerken yolcu fiyatları zamlanıyor

Geçtiğimiz hafta içinde toplu taşıma ücretlerine zam yapılmasının Afyonkarahisar’a yapılan büyük bir haksızlık olduğunu kaydeden Yağcı, “Daha 1 ay önce toplu taşıma fiyatlarına zam gelmesi gündeme gelince ‘Dünyanın her yerinde petrol fiyatları düşüyor. Afyon halkına haksızlık yapamayız. Afyon halkı bizim her şeyimiz’ nutukları atanların şimdi fiyatlara zam yapıyor. 2 yıl önce petrolün varili 130 dolar iken bugün 30 dolar seviyesindedir. Eğitim-öğretim yılının 2. Dönemi başlarken böyle bir zam hangi vicdana sığar. 1 ay önce Afyon halkına düşünerek zam yapmıyoruz diyenler 1 ayda neden fikirlerini değiştirmiştir” dedi. 

Kararı yeniden gözden geçirsinler

Minibüse binen insanların genelde ekonomik olarak durumu zayıf insanlar olduğunu söyleyen Yağcı, “Minübüsleri öğrencilerimiz ve ekonomik olarak sıkıntıda olan vatandaşlarımız kullanıyor. Bunu bilmelerine rağmen sürekli zamlar yapılıyor. Şimdi ilk olarak bahsettiğimiz göç konusuyla bu zamların nasıl bağlantılı olduğunu daha iyi anlıyoruz. Afyonkarahisar Belediyesi’nin vicdana gelerek bu konuyu yeniden gözden geçirmesini halkımız adına talep ediyoruz” dedi.