Trabzon Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğünün bütün ilçelere yaymayı planladığı şenliklerde Vakfıkebir ilçesinde yüzlerce çocuk, geleneksel hale getirilen etkinliğin 2’ncisinde bir araya geldi. İlçe Spor Salonunda düzenlenen şenlikte çocuklar neşeli saatler geçirdi, unutulmaz oyunlardan yağ satarım bal satarım, mendil kapmaca, kaleli yakan top ve duvara hedef oyununu oynadı.

İlçe merkez ve köylerden gelen 800’e yakın çocuğun katıldığı şenlikte hem eğlenen, hem de yarışan öğrencilere başarı belgeleri verildi. Birbirinden zevkli oyunlarla coşan çocuklara velileri de alkışlarla eşlik etti. Karadeniz Teknik Üniversitesi BESYO öğrencilerinin de destek verdiği organizasyon İl Müdürlüğüne bağlı Okulsporları Şubesi, Vakfıkebir İlçe Spor Müdürlüğü ile Milli Eğitim müdürlüğü tarafından düzenlenirken,  yarışmalara engelli sporcuların da katılması büyük ilgi gördü. 

Trabzon Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Birdal Öztürk, bu etkinliklerdeki amacın geleneksel çocuk oyunlarını yaşatmak olduğunu ifade ederken, Vakfıkebir İlçe Spor Müdürü Yunus Ali Civil de, “Teknoloji bağımlılığını biraz olsun engelleyerek çocukları farklı bir ortamda buluşturup birlikte oyun oynamalarını sağlamaya çalışıyoruz. İlkokul öğrencilerinin unutulmaya yüz tutan geleneksel oyunlarla buluşturduk. Onların yüzlerindeki heyecan ve mutluluk ifadesi her şeye bedel” dedi.
Editör: TE Bilisim