Vakfıkebir Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü bünyesinde açılan Türkçe ve uyum kurslarında Suriyeli ve Afgan uyruklu göçmenlere eğitim hizmeti verilmektedir.



Mülteciler konusu son yıllarda ülkemizin başlıca gündem maddelerinden birisi oldu. Özellikle Suriyeli göçmenler belli bir süre sonra yerleştirildikleri yerlerin dışına çıkarak her tarafa yayıldılar. Vakfıkebir ilçemizde de Suriyeli ve Afgan uyruklu göçmenler yaşamaktadır. Başlangıçta misafir olarak düşünülen bu aileler zamanla kalıcı olma yoluna girdiler. Toplumumuza uyumları ve kabul görmeleri ile haklarındaki algı ve tutumların daha olumlu bir çizgiye yükselmesi için Vakfıkebir Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğünce kendilerine eğitim hizmeti verilmektedir.
Yabancı uyruklu vatandaşlara Türkçe ve sosyal uyum becerileri eğitimini veren HEM Sınıf Öğretmeni Cemil Kılıç, “ Merkezimizde eğitim ve öğretim etkinliklerinin başarıyla sürdürüldüğünü, eğitim almak için başvuranların gönüllü olmasının iletişimi ve öğrenmeyi kolaylaştırdığını, bir bölümünün temel okuma-yazma becerilerinde iyi bir düzeye yükseldiğini belirtti. Kendilerine kurumumuzun etkinliklerini tanıttığını, derslerin tamamlanmasından sonra kursiyer olarak ilgi alanlarındaki kurslara devam sözü aldığını” söyledi.
Merkez Müdür Yardımcısı Mustafa Daloğlu da “Halk Eğitimi Merkezi olarak her zaman her yerde toplumun ihtiyaç duyduğu her alanda insanımızın eğitimi ve yaşama kalitesini artırmak amacıyla hizmetlerimiz kesintisiz devam edecektir. Hizmetlerimizin devamı açısından vatandaşlarımızın duyuru ve iletişim noktasında destekleri ve önerilerini bekliyoruz.” dedi.