Serkan Ünsal

Serkan Ünsal

serkan@serkanunsal.com

Tüm Yazıları

Çarşamba günü Türkiye İş Bankası'nın ana destekçisi olduğu Workup Girişimcilik Programının 4. döneminin mezuniyet günü vardı. Bu dönemin 11 girişimi sahne aldı. Bu girişimlerle beraber toplamda 40 girişim mezun olmuş oldu. Bu girişimler yoğun bir mentorluk ve eğitimden geçerek bu günlere geldi. Tabi Türkiye İş Bankası’nın hızlandırma programı dışında girişimcilere yönelik kurduğu fonu da unutmamak lazım. Maxis adlı girişim sermayesi fonuyla geçtiğimiz ay KolakIK’ya yatırım yapmıştı, ilerleyen aylarda yeni yatırımlarını da duyurmak dileğiyle diyelim.

Haberin Devamı

Workup 4. dönem girişimleri mezun oldu

Gelelim sunum yapan girişimlere; sahneye çıkış sıralarına göre girişimler şunlar :

Givin

Alışverişlerin bağışa dönüştüğü bir platform olan Givin, bu sene yenilikçi bir modelle Akmerkez ve Yalıkavak’ta bağış mağazası açmış. Türkiye’nin ilk bağış mağazası olma özelliği de olan Givin ile evinizdeki kullanmadığınız bir eşyayı bu mağazalara getirip eşyanız satıldığında tüm gelirini bir STK’ya bağışlayabiliyorsunuz.

AliveX

Spor organizatörleri ile sporcular arasındaki bağı kuran AliveX ile örneğin bir Ironman organizasyonu yapmak isteyen bir organizatör doğru kitleye çok kolayca erişebiliyor. Tabi tam tersinde de Ironman adayları da birçok organizasyonu keşfedebiliyor. Tohum yatırım da alan girişim bu sene sonunda Yunanistan pazarına açılmayı hedefliyor.

PCI Checklist

Kredi kartı güvenliği konusunda ve veri çalınmaları konusunda üye işyerleri ve esnafa yönelik çözüm sunan girişim yıllık üyelik modeliyle hem işyerini ve esnafı hem de müşteriyi korumayı sağlıyor.

Juphy

Tek platformdan müşteri iletişimi sağlayan girişim ile bir firmanın tüm sosyal medya hesapları tek bir noktada toplanıyor daha kolay bir yönetim sağlanmış oluyor.

Devfolio

Yazılımcılar için portfolyo gösterim sitesi olan girişim ile birkaç tuşa basarak kolayca bir yazılımcının tüm portfolyosunu gösterebileceği bir sayfa oluşturabiliyor.

Otoparlat

Otomobilinizi yerinden hiç kıpırdatmadan bulunduğu otoparkta susuz araç temizliği yöntemi ile yıkatabiliyorsunuz. Bu sayede araç yıkatma gibi sıkıcı ve zaman alıcı bir işten kurtulmuş oluyorsunuz. Hem bireysel hem kurumsal müşterileri olan girişim şu ana kadar 600 müşteriye ulaşmış.

Haberin Devamı

Tolkido

Otizimli çocuklar için kişiselleştirilebilir eğitim araçları sunan girişim, otizmli çocukların daha fazla eğitim almasını ve eğitim eksiğini kapatmasını sağlıyor.

GMPLY

Netflix’in Bandersnatch adlı interaktif dizisini görmüşsünüzdür. Aynı onun gibi seçeneklerle ilerleyebildiğiniz bir eğitim platformu olan girişim ile eğitim alanların gerçekten eğitimi aldığını ve ilerlediğini görebilmiş oluyorsunuz. Girişim kısa sürede şu ana kadar 48 binin üstünde lisans satma başarısı göstermiş.

Sertifier

Blockchain tabanlı sertifika yönetim platformu olan girişim ile aldığınız ve evde nerede olduğunu bile hatırlamadığınız birçok sertifikayı dijitale taşımış oluyorsunuz. İş yerleri de dijital ortamda bu sertifikaları oluşturabiliyor.

Grabono

Müşteri sadakat platformu olan girişim kurumlar için aylık üyelik modeliyle çalışıyor. Şu ana kadar 75 müşteriye olan girişimde kullanıcılar uygulama indirip ödül kazanabiliyor.

Haberin Devamı

Securezi

Tak çalıştır ev güvenlik çözümü olan girişim ile evinize bir çivi bile çakmadan kolayca güvenlik sistemi kurmanızı sağlıyor. Kendi donanımlarını geliştiren girişim ile klasik ev güvenlik sistemleriden daha kolay bir çözümü bir günde evinize kurabiliyorsunuz.