DOLAR

32,5265$% -0.05

EURO

34,9789% 0.35

GRAM ALTIN

2.435,88%0,54

ÇEYREK ALTIN

4.050,00%-0,07

BİST100

9.716,77%-0,05

BİTCOİN

2108182฿%1.12208

ETHEREUM

103212Ξ%1.34105

a

VUSLATTA VEFA VAKTİ: MEVLANA

“Dostlarını Daima Vefa İle Hatırla Can! Arayan Sen Ol, Bulan Sen; Tanıyan Sen Ol, Kucaklayan Yine Sen. Kula Vefası Olmayanın Hakk’a Vefası Olmaz.”

İlahi Aşk İle İnsan Sevgisini Yüreğinde Birleştiren ve Yaşarken Ebedi Sadakat İle Ruhunda Yaşadığı Duyguları Tasavvufi Dil İle Cümlelerine Taşıyan Mevlana, Kah Öğütler Verirken Kah İbret Anlatımlarıyla Bizleri Mana İkliminde Yolculuğa Çıkardı.

Ölümü Yüreğinden ve Aklından Silip, Vuslatı Sevgiliye Kavuşma Olarak Görüp Yeryüzü Hayatını Bir Çile, Bir Sürgün Bilen Mevlana, Bizlere Biraz da Hayatın Geçiciliğinden Kurtulmanın Önemini Vurgulamış Oldu.

Vuslatının 746. Sene-İ Devriyesinde Tuzla Belediyesi Tarafından Mevlana’yı Anma Programı Düzenlendi. Tuzla Müftüsü Ali Erhun ve Tuzla Emniyet Müdürü Hazım Gümüş’ün de Katıldığı Program, Dolu Dolu İçeriği İle Vatandaşların Beğenisini Kazandı.

“Vefa Vakti” İsimli Sinevizyon Gösterisiyle Başlayıp, Hoşgörüyü, İnsan Sevgisini, Merhameti ve Allah Aşkını Arayan Mevlana’nın Düşüncelerinden Esinlenerek Hazırlanan Programda Serdar Tuncer, Şiirleriyle Duygu Dolu Dakikalar Yaşattı.

Programda, Kuran-I Kerim Tilaveti, Şiir Dinletisi, Kum Sanatı, En Güzel Örnekleriyle Tasavvuf Musikisi ve Sema Ayini İle Seyircilere Duygu Yüklü Bir Akşam Yaşatıldı.

Vuslatının 746. Yılında İşlenen Ana Tema Olan Vefâ, Hazret-İ Mevlâna’nın Doğduğu, Yetiştiği, Hayatını İdame Ettirdiği, Ömrünü Vakfettiği İslam İnancının En Temel Kavramlarındandır. Tasavvufî Eserlerde Çoğunlukla Bağlılık, Sadakat, Sözüne Uymak, Yapılan İyiliği Unutmamak Gibi Anlamlarda Kullanılan Vefâ Kavramı, Neredeyse Hazret-İ Mevlâna’nın Bütün Hayatını Özetlemektedir. O, Doğumundan Vefâtına Bütün Varlığını Vefâ Kavramı İle İfade Etmektedir. Hz. Mevlana’nın Bakış Açısından Esinlenerek Oluşturulan Programda Mevlana’nın İlahi Aşk ve İnsancıl Sevgisi İşlendi.

Program Sonunda Şeb-İ Arus’ta Programa Katılan Misafirlere Tuzla Belediye’si Tarafından Hazırlanan Mevlana Şekeri İkram Edildi.

Geceye Şiirleri İle Renk Katan Serdar Tuncer Programa Katkılarından Dolayı, İzleyici Olarak Programa Katılanlar İse; Bu Güzel Gece İçin Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı’ya Memnuniyet ve Teşekkürlerini İlettiler.

YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Sıradaki haber:

E=MC2 ‘YE BÜYÜK ÖDÜL..!

HIZLI YORUM YAP